Nije bilo štednje na slavskoj trpezi naprednjaka, a ni dojučerašnjih ministara

Vesti 27. okt 202219:1737 komentara

Pre prve sednice Vlade, premijerkin novi kabinet okupio se u prostorijama SNS-a, gde su naprednjaci obeležili stranačku slavu Svetu Petku. Domaćin, Vladimir Đukanović, poručio da je u, kako je rekao, najtežim vremenima koja dolaze, jedinstvo najpotrebnije. Upadljivo je bilo da se na slavi nisu pojavili dojučerašnji ministri Zorana Mihajlović i Nebojša Stefanović, a okupljenima je na kratko stigao da se obrati i predsednik naprednjaka Aleksandar Vučić.

Domaćin upalio sveću, pa poručio gostima da nisu ni svesni kakva teška vremena dolaze.  A dok ta teška vremena ne stignu, na slavskoj trpezi nema mesta – za štednju.

Naprednjaci se oko slavskog kolača okupili u punom sastavu, tj. u sastavu koji će se narednih godinu i po dana okupljati i u Nemanjinoj 11. Oni koji od juče više ne sede u kabinetu Ane Brnabić, preskočili su ovaj dan – Zorana Mihajlović, Nebojša Stefanović, Jadranka Joksimović, Zlatibor Lončar nisu se pojavili, a upadljiva je bila i distanca između novog ministra Gorana Vesića i gradonačelnika Aleksandra Šapića.

„Drago mi je da se u našoj porodici, u našoj Srpskoj naprednoj stranci, oseća neki novi duh i raduje me što se to jedinstvo demonstrira baš ovde i ono što mi želimo da pokažemo našem narodu je to što nam je u ovim teškim, najtežim mogućim vremenima koja dolaze pred našu otadžbinu, baš to jedinstvo najpotrebnije“, rekao je naprednjak Vladimir Đukanović.

A čim je domaćin čestitao slavu, počelo je povlačenje najviših funkcionera SNS-a u susedne stranačke prostorije.

N1: Može jedno kratko pitanje?

Đukanović: Moram samo do sveštenika da ga pozdravim…

N1: Da li je ovo poslednja….

N1

Đukanović je, podsećamo, predvideo koga u novoj Vladi neće biti, pa smo hteli da pitamo može li da predvidi i da li je ovo poslednja slava koju naprednjaci obeležavaju sa Vučićem kao predsednikom stranke, kakva je budućnost tog toliko puta najavljenog povlačenja aktuelnog lidera. Ali i nakon što se pozdravio sa sveštenikom, domaćin slave nije bio želeo da čuje pitanje.

Đukanović: Ne može, ako je političko ne može, samo može ako je za slavu.

N1: Šta za slavu? Pa mora da bude političko pitanje, ne može da bude.

Đukanović: Nema potrebe, sada je krsna slava i ništa.

N1: Dobro nećemo da Vam smetamo, srećna slava.

Đukanović: Ajde, ajde, hvala.

I dok su se gosti služili, iznenada se pojavio i predsednik stranke, na kratko, jer obaveza je previše.

„Srećna slava svima, a ja ću sad po opštinskim odborima da ih iznenađujem“, poručio je kratko Aleksandar Vučić.

Komentari

Vaš komentar