„Nije to vaša bolnica i privatna prćija“: Brojne negativne reakcije na odluku Tiršove da otkaže donaciju SBB

Vesti 26. maj 202413:42 67 komentara
N1

Nakon vesti da je Univerzitetska dečja klinika u Tiršovoj odlučila da bez ikakvog objašnjenja odbije dalju donaciju SBB-a, koja je trajala devet godina, usledili su brojni negativni komentari građana.

Jedna od humanitarnih aktivnosti koju sprovode SBB i SBB fondacija jeste donacija usluga televizije i interneta različitim institucijama i organizacijama, a među njima je bila i Tiršova.

Prekid donacije koja je trajala devet godina, bez obrazloženja u SBB fondaciji ocenili su kao „opstrukciju na nivou države“, ali su ipak pozivali sve bolnice kojima je takva usluga potrebna da se jave.

Građani su nakon objavljene vesti u mnoštvu komentara istakli da je “ovakav potez sramotan i za svaku osudu“.

N1

“Hej bre, nije to vaša bolnica i privatna prćija, odbiti SBB-ove donacije, odmah se vidi na čiju vodenicu okrećete vodu”

“Ja bih da pitam ove u Tiršovoj nešto: „Nije li vas bre sramota posle ove odluke?“.

N1

“Znate, ovo je dokaz da nakon smene ove vlasti definitivno treba pročešljati sve institucije odreda i „odvojiti žito od kukolja“!

Jedan od komentara je bio da „Vučić preko svojih medija hoće da utiče na decu koja se leče u Tiršovoj“.

“Pa kako zašto, Vučić hoće preko svojih medija da utiče i na decu koja se leče u Tiršovoj, a pošto ne kontroliše SBB koji iznosi istinu o njima, to je tu nemoguće”.

Pojedini korisnici društvenih mreža, direktno su se obratili i samoj bolnici uz komentar da li planiraju da „promene naziv u ‘naprednjačka dečija klinika'“.

N1

Na platformi Iks takođe su usledile osude:

„Izuzetno sam šokiran. Prosto je sramotno i ponižavajuće kada se političari (SNS-a) njihovim prljavim prstima mešaju čak i u humanitarne gestove jedne kompanije kao što je SBB. Šta još treba da se desi da svo ovo omalovažavanje i opstrukcije sa njihove strane jednom zauvek završi?“

Neki su išli i korak dalje, nagađajući u svojim komentarima ko će biti sledeći distributer interneta i televizije u toj zdravstvenoj ustanovi.

Pored brojnih negativnih komentara, većina je pored osude uputila i zahtev rukovodstvu bolnice da objasne ovakav postupak odbijanja humanitarne pomoći deci koja se leče u toj ustanovi.

PROČITAJTE I:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare