Nijedan student nije došao na vakcinaciju u Studentsku polikliniku u Kragujevcu

Vesti 23. mar 202115:19 151 komentara
Astrazeneka, vakcina
REUTERS/Yves Herman

U Studentsku polikliniku u Kragujevcu, u kojoj je omogućena vakcinacija bez zakazivanja, do sada nije došao nijedan student kako bi primio cepivo proizvođača AstraZeneka.

Kako je agenciji Beta rečeno u toj zdravstvenoj ustanovi, studenti su o vakcinaciji koja je juče počela, informisani u studentskim domovima i na Univerzitetu, preko studentskih predstavnika.

U Domu zdravlja pretpostavljaju da je u problem u izboru vakcine AstraZeneka, koja je trenutno jedina dostupna za prvu dozu imunizacije u Kragujevcu.

Portparolka Doma zdravlja Danijela Petrović rekla je da je tu vakcinu do sada primilo 2.000 građana Kragujevca i dodala da nije bilo neželjenih efekata.

Danas je u tom gradu nastavljena revakcinacija cepivom Sinofarm, Sputnjik V i Fajzer, a u Domu zdravlja navode da će prvom dozom Fajzerove vakcine sutra biti vakcinisano 240 građana.

U Domu zdravlja očekuju nove isporuke vakcina za oko 200 meštana okolnih sela, zaposlene nekoliko velikih kompanija u Kragujevcu i građane koji su se prijavili preko romskih udruženja.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.