Nijedna firma ne želi da ukloni Mladićev mural, podnet zahtev gradskoj upravi

Vesti 19. nov 202109:07 55 komentara
N1

Mreža za demokratski dijalog predala je upravi grada Bograda zahtev za uklanjanje murala sa likom Ratka Mladića, koji se od jula nalazi na fasadi zgrade na raskrsnici Njegoševe ulice i Ulice Alekse Nenadovića, saopštila je ta organizacija.

Predsednica Upravnog odobra Mreže Tamara Tripić izjavila je da zahtev podnosi jer nijedna firma nije želela da to učini na osnovu poziva Skupštine stanara.

Povezane vesti:

„Gradska uprava, koja je nadležna za fasade, izgled i ugled našeg grada ima obavezu da zaštiti ugled Beograda, kako pred svojim građanima, tako i pred regionom i svetom“, istakla je Tamara Tripić.

Ona je navela da je sramotno da država problem sa ekstremnim grupama prebacuje na stanare jedne zgrade na Vračaru da oni rešavaju problem tenzija u društvu i podeljenosti koje godinama rastu.

Kako je istakla, veličanje osuđenog ratnog zločinca otvoreno ili uz prećutnu podršku ili nečinjenje ima za posledicu udaljavanje Srbije od savremenih demokratskih društava, produbljuje jaz u regionalnim odnosima i stavlja mrlju i na velike istorijske trenutke i istinske heroje jer jednog zločinca dovodi u istu ravan sa njima.

Tamara Tripić je ocenila da postavljanje takvog murala dodatno produbljuje postojeće podele u društvu i nikako ne može da doprinese ni ugledu ni poštovanju Srbije i njenih građana.

Komentari (55)

Vidi sve komentare