Nikezić: Biće potrebno 625 godina da država povrati uloženo u Beograd na vodi

Vesti 17. maj 202313:08 15 komentara
N1

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić izjavio je danas da je svaki posao vlasti sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, od partnerstava u Beogradu na vodi i aviokompaniji Er Srbiji do prodaje Poljoprivrednog kombinata Beograd i Luke Novi Sad, štetan za Srbiju, zbog čega ti ugovori treba da se raskinu i oteta imovina vrati u državi.

Kako je moguće da se u Beogradu na vodi samo jedan stan proda za 2,6 miliona evra, a država Srbija od te firme dobije ukupnu dividendu od 3,2 miliona evra, u godini za koju kažu da će “ostati upamćena kao zvanično najuspešnija u dosadašnjem poslovanju kompanije”, upitao je Nikezić.

Prema njegovim rečima, dividenda od samo 3,2 miliona evra znači da će biti potrebno 625 godina da ovim tempom Srbija povrati ulog od dve milijarde evra u zemljištu, novcu parama i infrastrukturi.

Arapski partner je, od najavljenih 3,5 milijardi evra, uplatio samo 80 miliona, dobio udeo od 68 odsto u “najvećem gradilištu na Balkanu” i već praktično isplatio ulog kroz dividendu, prihode od upravljanja kompanijom i kamatu na pozajmicu, tvrdi Nikezić.

On je ocenio da se zato za Arape radi o “projektu veka”, u koji nisu uneli ni pare, ni posebno znanje, ni tržište, a dobili su većinsko vlasništvo i pravo upravljanja nad ogromnom imovinom, dok je za Srbiju to “šteta veka”.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare