Niko se nije prijavio na konkurs za urednika informativnog programa RTS

Vesti 18. maj 202323:56 35 komentara
N1

Radio-televizija Srbije danas je otvarala prijave na konkurs koji je ova kuća raspisala 13. aprila za rukovodeća mesta na televiziji.

Konkursi su bili raspisani za direktora televizije Srbije i glavne i odgovorne urednike informativnog, kulturno-umetničkog, obrazovno-naučnog i zabavnog programa, na mandat od po četiri godine.

Kako saznaje N1 nezvanično, na konkurs za urednika informativnog programa nije bilo nijedne prijave, kao ni za direktora televizije, a za ostale pozicije stigao je malo broj prijava, među kojima su mnogi kandidati iz samog RTS.

Pročitajte još:

Kako se navodi u tekstu konkursa, Upravni odbor RTS će imenovati direktora Televizije Srbije i glavne i odgovorne urednike navedenih programa u roku od 45 dana od dana otvaranja prijava na konkurs.

Ukoliko odluka u navedenom roku ne bude doneta, raspisuje se novi javni konkurs.

Uslovi konkursa za glavne i odgovorne urednike, između ostalih, bili su da imaju državljanstvo Republike Srbije i prebivalište na teritoriji Srbije, fakultetsko obrazovanje, da budu istaknuti medijski stručnjaci dokazani u televizijskoj delatnosti, da imaju najmanje sedam godina iskustva na uredničkim poslovima, znaju jedan svetski jezik.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare