Nikodijević: Neće biti iznenađenja kada je reč o izboru gradonačelnika Beograda

Vesti 23. jun 202410:06 4 komentara
Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je danas da "neće biti iznenađenja kada je reč o izboru gradonačelnika" koji će se birati sutra na sednici gradske skupštine i dodao da će sledeće nedelje biti donet budžet grada.

Nikodijević je, gostujući na Prvoj televiziji, rekao da sutra očekuje burnu sednicu Skupštine grada Beograda na kojoj će svi odbornici „želeti nešto da kažu“.

„Sednica će verovatno biti burna. Uvek je tako kad se bira gradonačelnik. Ja insistiram da se zna red. Ne volim da dajem opomene i kažnjavam odbornika, ali ne može mnogo da se luta od dnevnog reda“, rekao je Nikodijević.

Povezane vesti

On je ocenio da je dobro što će Beograd dobiti izvršne organe vlasti, jer privremeni organ treba da traje što kraće.

Najavio je da će sledeće nedelje zakazati sednicu na kojoj će se raspravljati o budžetu Beograda.

Kazao je da mu je žao što neki opozicioni odbornici neće učestvovati u radu gradske skupštine i pozvao ih je da se „vrate u institucije“.

Nikodijević je zakazao za 24. jun, u 10 sati, drugu sednicu Skupštine grada u novom sazivu.

Pred odbornicima na dnevnom redu biće izbor gradonačelnika Beograda i zamenika gradonačelnika, preneo je gradski sajt Beoinfo.

Kandidat za gradonačelnika liste „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“, okupljenoj oko Srpske napredne stranke, koja je osvojila najviše mandata, bio je Aleksandar Šapić, koji je bio gradonačelnik i u prethodnom mandatu od 2022. godine.

Odbornici Skupštine grada u petak su verifikovali mandate kandidatima za odbornike pet lista koje su prešle cenzus, a odbornici liste „dr Savo Manojlović – I ja sam Beograd – Kreni-promeni“ napustili su sednicu nakon verifikacije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare