Jovanović o prevozu: Od relativno lošeg rešenja došli smo do goreg

Vesti 24. maj 202317:59 22 komentara

Predsednik Udruženja građana "Centar za lokalnu samoupravu" Nikola Jovanović rekao je u Danu uživo da je i u starom sistemu naplate karata bilo stvari koje je trebalo popraviti, ali da je novi sistem "prema onome što je predstavljeno i prema prvim brojkama još slabiji".

Kako je rekao Jovanović, „od relativno lošeg rešenja došli smo do goreg“.

„Umesto da revidiraju ugovor sa ‘Kentkartom’, potpuno raskidaju ugovor i vraćaju jako skupu opremu. Za 600 hiljada evra oštećen je budžet, a oko 220 miliona dinara ostalo je na karticama građana što je već bilo uplaćeno“, rekao je za N1 Jovanović.

On je naveo da građani koji iz bilo kojeg razloga ne žele da plaćaju kartu putem SMS-poruke, mogu da kupe papirnu kartu, ali da ta karta važi od momenta kupovine, a ne od momenta ulaska u autobus.

„Karta treba da važi od momenta kada ste je validirali, ali po odluci od 12. maja nema validatora. Stari sistem je trebalo zadržati bar do kraja meseca dok ovo ne zaživi. Umesto toga mi sada imamo Javno komunalno preduzeće sa više stotina zaposlenih, klasično parazitsko preduzeće, sedam miliona evra košta samo to preduzeće za naplatu karata“, naveo je Jovanović.

Ocenio je da u gradu vlada konfuzija oko karata i da naplata nije jasno definisana, a ni bilo šta drugo sto je u nadležnosti gradske vlasti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare