Nikola Kojo odgovorio Vučiću: Ne zanima me politika već sloboda i normalan život

Vesti 03. jun 202313:22 151 komentara
Nova /Ivan Dinić

Glumac Nikola Kojo, reagujući na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se "meša u sve" i "bavi stvarima o kojima pojma nema", kaže za N1 da njega i ne zanima politika, već sloboda i normalan život.

„Taj čovek mene obožava, znam pouzdano. Zna on i da mene ne zanima politika, već sloboda i normalan život. On samo malo trućka tako o meni i ostalim glumcima“, izjavio je Kojo za portal N1.

Naglašava da je reakcija vlasti „deo agende“.

„Prikriva se privatizacija svega i svačega, prekid škole zarad gušenja protesta itd. Razumite ga. Jednostavno vidi da se ova masa ne može zaustaviti i nije mu dobro“, ocenio je srpski glumac.

POVEZANE VESTI

Zamolio je i da se „ne uvlači u rijaliti konverzaciju“. „Već kao objektivan medij bavite se komparacijom: šta je rečeno i kako se spinuje. I probajte da upozorite ovaj narod šta se valja iza brda“, naveo je Kojo.

A Aleksandar Vučić izjavio je ranije da „osuđuje način na koji su mnogi poslanici Srpske napredne stranke reagovali na izjave pojedinih glumaca, pozivajući ih, kao bivši predsednik stranke, ‘da ne ulaze u blato'“.

„Ja nemam ništa protiv, samo kada govorite o tome da se ja mešam u sve, pa ti se mešaš u sve i to u ono što ti nije posao. Kakvu bi pravdu i pravnu državu uveli, pa oni bi protestima da pozivaju tužioca da nešto radi ili ne. Oni čak ne znaju da je tužilaštvo nezavisni organ. Ne mešam se ni u glumu ni u bilo šta drugo. Za šta sam kriv? Zbog klime i ove dece što su stradala? To mora tužilac da goni po službenoj dužnosti“, rekao je Vučić komentarišući izjavu Nikole Koja da cilj protesta treba da bude odlazak predsednika Srbije s te funkcije.

Inače, glumci koji su se poslednjih dana oglašavali protiv nasilja ili podržavali proteste na udaru su kritika brojnih predstavnika i eksponenata vlasti.

Najdalje je otišla poslanica SNS Nataša Jovanović koja je u Skupštini glumce Nikolu Koju, Sergeja Trifunovića, Marka Janketića i Dragana Bjelogrlića nazvala „šljamom“.

Podsećamo i da je narodni poslanik vladajuće SNS Nebojša Bakarec izneo podatke o tome koliko novca su od Telekoma dobili glumci koji su podržali protest „Srbija protiv nasilja“.

“Država sponzoriše sve glumce i plaća ih i slobodni su da budu plaćeni od strane Telekoma“, rekao je Bakarec u Skupštini Srbije, a zatim poimence naveo koiko su od Telekoma novca dobili Marko Janketić, Gorica Popović, Branislav Trifunović, Dragan Bjelogrlić, Nikola Kojo, Svetlana Bojković, Gordan Kičić, Milan Marić i Sergej Trifunović“, rekao je Bakarec.

Nikola Kojo potom je izjavio da je u utorak uveče na ulici napadnut njegov kolega Marko Janketić.

„Sinoć su na ulici napali Marka Janketića, srećom verbalno, uspeli su da ih razdvoje, ali ta prozivka Bakareca je počela da deluje“, rekao je Kojo.

Glumačka postava predstave „Noćna straža“ u Ateljeu 212 je, reagujući na sve napade na glumce, objavila i proglas u kom su naveli da se „zahuktava hajka bez pandana“. Proglas je pročitan i u Narodnom pozorištu, Madlenianumu i u Beogradskom dramskom pozorištu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare