NIN: Skaj prepiska otkriva vezu Darka Šarića sa funkcionerima vlasti i SNS

Vesti 02. mar 202307:13 84 komentara
N1

Razgovori ljudi Darka Šarića sa predstavnicima institucija svedoče o sumnjivim odnosima sa ljudima iz vlasti, piše nedeljnik NIN u izdanju od četvrtka.

Pročitajte još:

Od dolaska SNS-a na vlast u slučaju Darko Šarić ne prestaju da se donose kontroverzne odluke povoljne za ovog okrivljenog, a poslednja, povodom pravosnažne presude za šverc skoro šest tona kokaina, jeste još ne izvršno sudsko rešenje da se umesto u požarevačku Zabelu gde postoji odeljenje za dela organizovanog kriminala i gde se obično šalju tako osuđeni, Šarić upućuje u zatvor u Sremskoj Mitrovici, piše NIN.

„Sve ovo prati objavljivanje nove optužnice protiv njega u kojoj tužilaštvo prikazuje Skaj prepisku gde optuženi indirektno navode predsednika Apelacionog suda u Beogradu Duška Milenkovića i visokog funkcionera BIA Marka Parezanovića, ali spominju i tri nadimka: ‘Oskar’, ‘$’ (oznaka za američki dolar) i ‘Edo’, iza kojih se po navodima više izvora NIN-a iz istrage, kriju visoki funkcioneri vlasti i naprednjaka“, piše ovaj list.

Za sada niko od ovih zvaničnika nije davao objašnjenja za navode da su kontaktirali sa pripadnicima kriminalne grupe, kako piše NIN. Tužilaštvo za organizovani kriminal u optužnici iznosi Skaj komunikaciju koja se odnosi na krivična dela koja se optuženima stavljaju na teret, ali i drugu u kojoj se spominju sporni kontakti uoči druge odluke Apelacionog suda 2020, koja je trebalo da bude konačna.

„Više izvora iz istrage nam je potvrdilo da se ‘predsednik apelacije’ i ‘apelacija’ odnosi na sudiju Duška Milenkovića koji je predsednik Apelacionog suda u Beogradu, kao i da se ‘Marko’, ‘Markus’ i ‘Markos’ odnosi na Marka Parezanovića, načelnika 5. uprave za kontraobaveštajnu zaštitu BIA“, piše NIN od četvrtka.

Dodaje se da se u jednoj konverzaciji spominje kako je u kancelariju kod „Markusa“ ušao tadašnji direktor BIA Bratislav Gašić, iznenađen ko tamo sedi.

Ceo tekst pročitajte u novom izdanju nedeljnika NIN.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare