NIN: Zataškana saobraćajka Nedimovića, tužiteljka se nije odazvala pozivu policije

Vesti 22. feb 202411:18 237 komentara
Vesna Lalić/Nova.rs

Funkcioner Srpske napredne stranke i potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović izazvao je saobraćajnu nesreću 8. septembra 2022. godine u Beogradu, u kojoj je teške telesne povrede zadobio vozač motora G.R. (1978), a nesreća je "munjevito zataškana", prenosi današnji nedeljnik "NIN".

Udes se dogodio u vreme kada je Nedimović bio ministar, u Beogradu 8. septembra 2022. godine, u 19.20 časova. NIN navodi da o tome nigde nije objavljena ni jedna jedina reč.

U tekstu se dodaje da je zataškavanje nestavljeno i u Višem javnom tužilaštvu, odnosno Trećem osnovnom javnom tužilaštvu koje se nije pomerilo u istrazi godinu i po dana, dodaje se u tekstu.

Nedimović je, navodno, vozio beli džip marke „škoda“.

NIN piše da vozilo nije bilo njegovo, niti vlasništvo Vlade Srbije, čiji je tada bio član, već Gradske uprave za Opštu upravu iz Sremske Mitrovice.

Saobraćajna nesreća se desila na raskrsnici ulica Pariske komune i Studentske, na Novom Beogradu, koja je regulisana semaforima. Tadašnji ministar je skretao levo i udario motociklistu kome je bilo zeleno svetlo i imao pravo prvenstva u odnosu na ministra.

Prema policijskom izveštaju u koji je NIN imao uvid, a koji je poslat Trećem osnovnom javnom tužilaštvu, za udes je odgovoran ministar, a motociklista je zadobio teške telesne povrede.

Povređeni motociklista je prvo prevezen u Zemunsku bolnicu, a potom u KC Srbija. Imao je operacije karlice, bešike, noge dva puta i ruke. Kako je za NIN ispričao od lekara, povređenog se posebno seća jer su mu u posetu došli ministar Nedimović i tada još uvek ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Motociklista je zbog težine povreda uveden u veštačku komu, izgubio je mnogo krvi i primio je preko 20 jedinica krvi.

Prema saznanjima NIN tužiteljka koja je trebalo da izađe na uviđaj Marina Jevtić, posle poziva policije sa terena, pozvala je pretpostavljene. Krug poziva se zavrteo i odgovor je bio da se ne izlazi na teren.

U vreme kada je NIN počeo da istražuje slučaj predmet je u Trećem opštinskom javnom tužilaštvu i dalje bio pod oznakom KTR 2538/22. Kako se navodi KTR je tužiteljska oznaka koja znači da je čitav događaj još na nivou izveštaja, nema istrage, niti krivične prijave.

NIN je pokušao da dobije odgovore od Nedimovića. Pozvali su ga nekoliko puta na telefon na koji se inače javlja novinarima, a potom i pitanja za njega poslali na Upravu Fudbalskog saveza Srbije za koja im je rečeno da će biti prosleđena Nedimoviću, ali odgovore nisu dobili.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare