Ninić o pretnjama Miketiću: Politički rukopis Aleksandra Vučića

Vesti 28. nov 202313:32 7 komentara

Pretnje objavljivanjem privatne fotografije, koje je dobio predsednik gradskog odbora stranke Zajedno Đorđe Miketić, nose rukopis predsednika Srbije, kaže advokat Ivan Ninić.

„Ovo je pre svega politički rukopis jednog čoveka – Aleksadra Vučića… Ovo je njegova metodologija, tehnika borbe za opstnak na vlasti, očuvanje te tvrđave i kartela koji je on stvorio“, rekao je Ninić za N1.

On je podsetio da je lider SRS Vojislav Šešelj, kada se vratio iz Haga, rekao da mu je prisluškivane razgovore Tomislava Nikolića u Hag nosio Vučić.

Možete zamisliti šta Vučić radi sa resursima države sada kad ima apsolutnu vlast, ako je još kao opozicioni lider imao tehničku mogućnost da prisluškuje političke protivnike i konkurente, kazao je Ninić.

Kako je rekao, „neće biti da je slučajno“ to što se desilo Miketiću – da lopov upadne u stan i ukrade stare telefone i hard disk.

„Ja verujem da su ti obijači poslati namenski u stan da pokupe to“, rekao je.

Ninić je ocenio da Miketić u poslednje vreme zadaje ozbiljne udarce vlasti, i da „vidimo da se to ne prašta“, a predsednik ima potrebu da sa nacionalne frekvencije pošalje poruku šta će se desiti Miketiću i svim drugim „miketićima“.

Vučić je neposredno pre nego što su Miketiću stigle pretnje na televiziji kazao: „On zna da ja znam…“

Ninić je istakao da su tri novinarke KRIK-a imale istu situaciju – neko im je upao u stan i to nikada nije bilo rešeno.

Da na čelu skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti nije kondukter iz Vrbasa, imali bismo ozbiljno pozivanje na odgovornost ljudi iz službi bezbednosti, naglašava Ninić.

Govoreći o najavi Miketića da će povodom ovog slučaja podneti tužbu i pozvati za svedoka predsednika, advokat kaže da Vučića „ne možete da pozovete na odgovornost“ jer Ustavni sud i druge institucije ne vrše svoje nadležnosti.

Ninić, koji zastupa porodice mladića ubijenih u kafiću „Panda“, kaže da su tražili da tužilaštvo sasluša Vučića, koji je u više navrata nagoveštavao da ima saznanja o tom slučaju i obećavao da će biti rešen, ali od toga nije bilo ništa.

Kako kaže, u tom slučaju saslušano je oko 40 ljudi, a jedan od kriterijuma je bio da su javno nešto izgovorili o tom slučaju, Međutim, na predlog da bude saslušan Vučić iz tužilaštva nema „ni pisma ni razglednice“, govori Ninić.

Priča o sumnjivim potpisima „kompromituje izborni proces“

Upitan da prokomentariše sumnje u potpise podrške pojedinim izbornim listama u Gradu Beogradu, Ninić kaže da je to zabrinjavajuće i da ta priča kompromituje izborni proces.

„Ovo neće biti provereno pre izora, biće provereno posle i sporadipčno. Ovaj sistem će se nastaviti i u sledećem procesu kandidovanja“, ocenio je on.

Kaže da je 2016. bio član izborne komisije kada je neko falsifikovao pečate prvog osnovnog suda u Šapcu i Beogradu, i da ni to nije dobilo epilog.

Napraviće se neki kompromis, neko će prihvatiti minimalnu odgovornosst i sistem će nastaviti da funkcioniše i dalje, smatra advokat.

Članovi Gradske izborne komisije iz redova koalicije „Srbija protiv nasilja“ izjavili su da su na najmanje četiri liste za gradske izbore u Beogradu otkriveni falsifikovani potpisi podrške, uključujući javne ličnosti poput glumice Bojane Maljević i noviarke Jelene Zorić.

Prema Ninićevim rečima, jedna mogućnost je da se sva ta imena crpe iz neke baze podataka podrške nekim drugim aktivnostima i akcijama, a druga opcija je da je neko u GIK-u ispod stola umetnuo imena nekih javnih ličnosti.

Ako se ovo ne zaustavi, na proleće ćemo imati kompromitovan proces za lokalne izbore, smatra Ninić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare