Ninić: Srbina s Kosova uhapsila BIA ili SBPOK, došli u civilu sa fantomkama

Vesti 20. apr 202321:49 16 komentara

Srbina s Kosova Dragana Nikolića uhapsila su dva lica u civilu sa fantomkama na glavama, rekao je Nikolićev advokat Ivan Ninić.

Pročitajte još:

“Reč je ili o pripadnicima BIA ili SBPOKA, Draganu to nije poznato”, rekao je Ninić u emisiji Newsnight na N1.

Bivši policajac Dragan Nikolić (48) je uhapšen 10. aprila na administrativnom prelazu Jarinje, kada se sa suprugom vraćao iz Kragujevca, svojim automobilom registrovanim na RKS tablice.

Ninić je ranije izjavio da su srpske vlasti uhapsile Nikolića jer je njegova supruga trebalo da na predstojećim lokalnim izborima bude kandidatkinja za odbornike Partije kosovskih Srba u Leposaviću.

Sada za Newsnight kaže da je Dragan Nikolić morao da registruje vozilo na RKS tablice jer mu je istekla registracija, a nakon toga zapaljena mu je kuća.

Kad je njegova žena prihvatila da bude kandidat na listi Partije kosovskih Srba “kreće golgota porodice Nikolić”, rekao je Ninić.

Prema njegovim rečima, njegovog klijenta su po povratku iz Kregujevca u Leposavić na Jarinju pitali “da li je Šiptar” jer je pokazao kosovske isprave.

Držali su ih oko tri sata, a dvojica u civilu sa fantomkama su stigla oko 23.30 časova, stavili Draganu lisice, a njegovu ženu pustili, govori Ninić.

Kaže da je njegovom branjeniku krivičnom prijavom stavljeno na teret da je pripadnik organizovane kriminalne grupe formirane radi rušenja ustavnog poretka Srbije.

Njemu se stavlja na teret da je pripadnik grupe, čiji su organizatori dvojica Albanaca, čiji su članovi od novembra prošle godine pozivali na protivustavno rušenje institucija Srbije tako što su širili propagandni materijal o preregistraciji vozila, da su učestvovali u paljenju automobila, a pripisuje im se čak ranjavanje srpskih mladića na severu Kosova, kaže Ninić.

On odbacuje optužbe na račun Nikolića, kom preti, kako kaže advokat, 10 godina zatvora.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare