Ninoslav Jovanović osuđen na doživotnu kaznu zatvora

Vesti 05. jan 202111:28 > 13:18 46 komentara

Ninoslav Jovanović (48) iz Malče osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog otmice i zlostavljanja dvanaestogodišnje devojčice iz Suvog Dola kod Niša. Presuda je prvostepena i doneta je u Višem sudu u Nišu nešto posle 11 sati, uz prisustvo porodice oštećene maloletnice, kao i brojnih novinara. Osuđeni nije bio na čitanju presude.

Jovanović je za otmicu devojčice osuđen na 11 godina, a ukupno na doživotnu, javio je reporter N1.

U obrazloženju presude kaže se da je on bio svestan toga šta čini, da je nanosio teške telesne povrede devojčici.

Određen mu je pritvor dok ne bude prebačen u zatvor.

Jovanović je bio optužen da je u decembru 2019. oteo i deset dana zlostavljao devojčicu.

Presuda je izrečena upravo na godišnicu od dana kada je Jovanović uhapšen na groblju u Malči, nakon potere u kojoj je učestvovalo oko 800 policajaca, žandara, izviđača i drugih građana.

Zbog zaštite interesa maloletne žrtve suđenje je bilo zatvoreno za javnost, a novinari su prisustvovali samo izricanju presude, ne i čitanju obrazloženja.

Veliko interesovanje za presudu Ninoslavu Jovanoviću
N1

Tokom glavnog pretresa saslušani su psihijatri koji su veštačili uračunljivost otmičara i lekari koji su veštačili fizičke povrede devojčice, ali i posledice koje je otmica ostavila na njenu psihu.

U posebnom odeljenju Višeg suda iskaz je dala i devojčica, i prema nezvaničnim izvorima, njeno svedočenje o zlostavljanju kojem je bila, trajalo je više od dva sata.

Prema takođe nezvaničnim informacijama, Jovanović je na suđenju svoj zločin pravdao neuračunljivošću i alkoholisanošću, a pokušavao je i da umanji težinu povreda koje je naneo devojčici.

Jovanović je zbog ranijeg silovanja i seksualnog uznemiravanja devojaka proveo 22 godine u zatvoru.

Dvanaestogodišnju devojčicu oteo je 20. decemba 2019. u Brzom Brodu na putu do škole, a devojčica je pronađena 29. decembra u Pasjači.

N1

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare