Ninoslav Jovanović se žalio na doživotnu zatvorsku kaznu

Vesti 06. avg 202112:30 6 komentara
Ninoslav Jovanović
MUP Srbije

Ninoslav Jovanović (48) iz sela Malče kod Niša, koji je zbog otmice i silovanja dvanaestogodišnje devojčice pravosnažno osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu, podneo je žalbu na tu odluku, objavljeno je na internet stranici niškog Višeg suda.

U saopštenju se navodi da je Jovanović 2. avgusta podneo zahtev za zaštitu zakonitosti o kom će odlučivati Vrhovni kasacioni sud.

Povezane vesti

Vanredni pravni lek podneo je lično, jer je sa pravosnažnošću prvostepene presude izgubio pravo na branioca po službenoj dužnosti.

Na šta se konkretno žalio nije poznato, ali se pretpostavlja da su u pitanju isti razlozi koje je i do sada iznosio tokom prvostepenog, ali i drugostepenog suđenja.

U žalbi koju je podneo na prvostepenu odluku Višeg suda, naveo je da su mu povređeni pravo na odbranu i pravično suđenje jer su u prvostepenom postupku učestvovali tužilac i sudije Višeg suda čije je izuzeće tražio.

Jovanović je tražio i izuzeće predsednika Apelacionog suda i oba njegova zamenika, ali su svi njegovi zahtevi odbačeni.

Zahtevao je i da drugostepeni sud ukine presudu Višeg suda i da mu se ponovo sudi.

Viši sud izrekao je 5. januara doživotnu robiju Jovanoviću i to je prvi slučaj od stupanja na snagu novog Krivičnog zakonika da je neko osuđen na najstrožu kaznu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare