Niš godišnje plaća između 80 i 100 miliona dinara zbog ujeda pasa i mačaka

Vesti 28. dec 202112:01 7 komentara
Unsplash/Guillaume de Germain

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je da taj grad godišnje izdvaja između 80 i 100 miliona dinara po osnovu naknade štete zbog ujeda pasa i mačaka lutalica.

Ona je najavila da će se naredne godine Grad „ozbiljno pozabaviti“ tim problemom i razmotriti otvaranje prihvatilišta za napuštene pse.

Povezane vesti

„Smatram da ukoliko možemo da damo svake godine 100 miliona dinara za troškove zbog ujeda pasa i mačaka, možemo da izdvojimo 100 miliona dinara za održavanje prihvatilišta“, izjavila je gradonačelnica.

Ona je kazala da predstavnici društva za zaštitu životinja ne prihvataju ideju Grada da se napušteni psi negde trajno zbrinjavaju.

„Pse koji su agresivni oni sklanjaju po privatnim prihvatilištima koja se nalaze širom grada. Nisu za našu ideju da napravimo jedno veliko, moderno prihvatilište u skladu sa zahtevima EU“, navela je Sotirovski.

Podsetila je da je namera gradskih vlasti da na području Gadžinog Hana bude izgrađeno prihvatilište na 11 hektara zemlje.

„To bi bilo jedno lepo mesto za pse i mačke. Jedno prihvatilište u koje bi ulagali 100 miliona godišnje ne može da bude ništa lošije od toga da se oni nalaze na ulicama, zastrašuju ljude, prave nam štetu i stvaraju vrlo ružnu sliku za sve one koji prvi put dođu u grad“, kazala je gradonačelnica.

Dodala je da predstavnici društva za zaštitu životinja rešenje problema napuštenih pasa vide u sterilizaciji vlasničkih pasa.

Najavila je da će po preporuci tih društava Grad izdvojiti „značajna sredstva“ i dati ih JKP Medijana za sterilizaciju vlasničkih i pasa koji se trenutno nalaze na ulici.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare