Niš odustao od vatrometa u novogodišnjoj noći: Novac ide u humanitarne svrhe

Vesti 05. dec 202312:32 6 komentara
Unsplash/Sebastien Cordat

Doček Nove godine na Trgu kralja Milana u Nišu biće organizovan bez uobičajnog vatrometa, a novac koji je za tu namenu bio planiran u budžetu grada biće uplaćen u humanitarne svrhe, saopštilo je danas Udruženje za zaštitu životinja "Pit".

Prema navodima tog udruženja, odluka o preusmeravanju para u humanitarne svrhe doneta je na sastanku sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski.

U tom udruženju su podsetili da već godinama kroz akciju „Stop petardama“ ukazuju koliki problem životinjama predstavlja upotreba pirotehničkih sredstava.

Udruženje „Pit“ pozvalo je i ostale gradove u Srbiji da slede primer Niša i da novac koji su planirali za nabavku vatrometa doniraju u humanitarne svrhe.

Za sada nije saopšteno koliko je para planirano za nabavku vatrometa u Nišu, ali je gradonačelnica Dragana Sotirovski prošle nedelje rekla da će organizacija koncerata u noći 30. i 31. decembra, koštati grad 10,9 miliona dinara.

Na trgu će, kako je najavljeno, 30. decembra uveče nastupiti Riblja Čorba, a u novogodišnjoj noći biće organizovan zajednički koncert Bobana Zdravkovića i Violete Miljković.

Povezane vesti

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare