Niš priprema „spektakl“ za Novu godinu: Boban Zdravković pravo sa SNS skupova na Trg

Vesti 03. dec 202322:37 10 komentara

U Nišu još nije odlučeno da li će zaposleni u Gradskoj upravi ove godine dobiti solidarnu pomoć, ali je poznato da Grad za Novu godinu priprema spektakl od skoro 11 miliona dinara. Među izvođačima je i Boban Zdravković, koji uveliko peva na predizbornim zabavama Srpska napredne stranke.

Izvori iz uprave grada tvrde da solidarnu pomoć više SNS aktivista ipak najavljuje, dok po kancelarijama agituje za kapilarne glasove.

Prošle godine zaposleni u niškoj Gradskoj upravi, sa po 40.000 dinara prevazilazili su ekonomsku krizu. Ove godine još nije odlučeno, a pošto odluka o tome uvek obuhvata i zaposlene funkcionere, prva među jednakima u Nišu, gradonačelnica Dragana Sotirovski, poručuje: „I ako bude isplate, svi funkcioneri i službenici na položaju će unapred da se odreknu tih 40.000 dinara.

Oni koji, prema njenoj direktivi, to neće morati, „obični“ su radnici, od kojih je čak 40 odsto, prema njenim rečima pre godinu dana, bilo na „minimalcu“.

Sindikat ove godine traži solidarnost u novcu za zdravstvene preglede, kaže, jer su imali veliku akciju sistematskih pregleda.

„Ima ljudi koji su prvi put, zahvaljujući svom odlasku na taj pregled, otkrili da boluju od najtežih bolesti“, kaže gradonačelnica Niša.
Prijaće im dodatni novac, bili teško bolesni ili ne, ako Sotirovski odlučl da im se da.

Oni koji su sigurni da će im dati su angažovani u novogodišnjoj i noći pre. Iznos: 10.900.000 dinara.

Članica Gradskog veća zadužena za kulturu Andriana Anastasov, upitana o kriterijumima, govorila je da o ukusima ne treba raspravljati, a o kriterijumima nije govorila.

„Ako govorimo o ukusima, različitim, imamo za sve Nišlije. Dakle, 30. decembra imamo Riblju Čorbu, 31. imamo Bobana Zdravkovića i Violetu-Viki Miljković“, kaže Anastasov.

Dodaje da su građani Niša u razgovoru s predstavnicima lokalne vlasti govorili da je bolje da imaju “neke naše niške snage“.

„Mislim da je građanima pitanje ko će da peva, kako će da peva i šta će da peva poslednja stvar na pameti pored svega što nas okružuje. To je zapravo izgovor da vlast uzme onog ko je najprofitabilniji u celoj priči“, ističe građanski aktivista Danijel Dašić.

Boban Zdravković je već pevao u Nišu. Preciznije, na SNS zabavi u Matejevcu.

Ko nije bio pozvan ili je svakako propustio, moći će sa da zaigra 31. na Trgu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare