Niška Infektivna klinika izlazi iz kovid režima, pacijenti se šalju u Kruševac

Vesti 08. jun 202116:23 > 16:26 0 komentara
N1

Nakon nove zgrade Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu i Infektivna klinika izlazi iz kovid sistema, tako da će se oboleli od korone kojima je potrebno bolničko lečenje ubuduće slati u kovid bolnicu u Kruševcu, kaže direktor UKC Zoran Perišić. Deca i kovid pozitivni trudnice i dalje će se lečiti u Nišu.

Kako prenosi portal Južne vesti, na Klinici za infektivne bolesti trenutno je hospitalizovano devet pacijenata i oni će biti prebačeni u Kruševac, dok je u na Dečijem odeljenju hospitalizovano petoro dece.

POVEZANE VESTI

„Vreme je da i ostale pacijente vratimo u bolnice, da vode računa o svom zdravlju. U strahu od infekcije pacijenti su zaboravili na ostale bolesti. I manji bolnički centri u okolini vraćaju se u normalu jer kruševačka bolnica ima dovoljno kapaciteta“, kaže Perišić.

Prema njegovim rečima, Infektivna klinika će narednih dana biti dezinfikovana, a nakon toga će početi da leči obolele od ostalih zaraznih bolesti.

Ide leto, imaćemo pacijente obolele od stomačnih virusa, hepatita, tu su i HIV pacijenti, ističe Perišić.

U kovid bolnici u Kruševcu trenutno je na lečenju 37 pacijenata. Ova bolnica ima 420 kreveta, a kako Perišić najavljuje, kada otvore još jedan deo, moći će da primi 490 pacijenata.

Univerzitetski klinički centar (KC Niš) izašao je iz kovid sistema pre dve nedelje, nakon 440 dana. Kroz kovid odeljenja u Nišu od početka epidemije prošlo je oko 13.000 pacijenata.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.