Niška opozicija tvrdi da se gradska vlast sprema da realizuje štetnu nabavku

Vesti 18. avg 202116:54 7 komentara

Narodna stranka, Demokratska stranka i Stranka slobode i pravde tvrde da se gradska vlast u Nišu priprema da realizuje štetnu javnu nabavku sistema za kontrolu parkiranja, kojom će budžet tog grada, tvrde, pretrpeti milionsku štetu.

Iz DS-a ističu da je vrednost javnih nabavki u Srbiji na godišnjem nivou 4,5 milijardi evra, a najmanje se, citiramo, ukrade 30 odsto od tog novca. Član Glavnog odbora te partije Srđan Milivojević tvrdi da je Nišu ponuđena donacija za sistem kontrole saobraćaja, ali je niško rukovodstvo, kako su rekli, ipak rešilo da kupi 25 džipova i sistem poput „Oka sokolovog“ u Beogradu i da je tender „namešten“ za firmu koja uopšte nije najpovoljniji ponuđač.

„Sporno je to što u dokumentaciji jasno kaže da firma koja je dala ponudu, ona je maltene do krajnje granice konkurisala sa cenom. Konkurentska firma je dala pet puta nižu ponudu i „e-sken“ sistem je ponudila besplatno kao donaciju Nišu. Meni je neshvatljivo da Niš, koji ima tri hiljade parking mesta, želi da nabavi 25 rendž-rovera. Jedan električni trotinet može da montira uređaj, jedan skuter na struju, u zimskim uslovima neka bude i električni automobil. Može da obiđe hiljadu i petsto mesta za sat vremena“, rekao je Srđan Milivojević iz Demokratske stranke.

„Nigde u svetu nema da gradska vlast odbije donaciju, odnosno, ono što može da dobije besplatno, kako bi tu istu stvar platila nekoliko miliona. Nigde u svetu nema da gradska vlast izabere najskuplju ponudu. Interesuje me kog smo brata, kuma, naprednjaka obogatili kupujući rendž-rovere i sistem koji smo mogli da dobijemo besplatno“, navodi Jelena Milošević iz Stranke slobode i pravde.

Komentari (7)

Vidi sve komentare