Niški gerilci: Medijana Ginisov rekorder po dužini nedostupnosti za publiku

Vesti 08. sep 202212:04 0 komentara
N1

Aktivisti niške Urbane gerile okačili su specijalno Ginisovo priznanje na kapiji Arheološkog nalazišta Medijana jer je, kako kažu, ono oborilo rekord po dužini nedostupnosti za turiste. Vrata tog kompleksa zatvorena su više od četiri godine.

Zbog čestih radova, konzervacije i pokrivanja, Medijana je nedostupna za posetioce još od 2013. godine, a tek na kratko bila je otvorena 2018, prenose Južne vesti.

Povezane vesti

Nakon probijenih rokova, propalih tendera i brojnih najava nadležnih, izabrane su četiri firme koje će uređivati kompleks, odnosno obaviti završne radove.

U međuvremenu, ispred nalazišta je okačeno priznanje za najdužu nedostupnost za posetioce u kategoriji spomenika od nacionalnog značaja, u trajanju od više od 1.550 dana.

„Ekskluzivna vest! Nekako neprimetno, pravom gerilskom akcijom, u Niš su stigli predstavnici Ginisove komisije i uručili specijalno priznanje Arheološkom nalazištu Medijana! Za najdužu nedostupnost nalazišta za turiste, Medijana je ušla u Ginisovu knjigu rekorda! Čestitamo“, poručili su gerilci.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!