Niško pozorište dobilo kamion – kupljen novcem građana, a zahvaljuju Sotirovskoj

Vesti 21. dec 202207:43 14 komentara
Južne vesti/Ljubica Jocić

Iako gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski nije iz svog džepa platila ništa, već je kamion od 15 miliona dinara plaćen iz zajedničke budžetske kase parama svih građana, upravo se najviše njoj zahvaljuju iz niškog Narodnog pozorišta za vozilo koje im, kako kažu, preko potrebno.

Kako piše portal Južne vesti, nakon 40 godina Narodno pozorište u Nišu dobilo je neophodan kamion, a kako je putem zvanične stranice zahvalnost poslata Gradu i gradonačelnici Dragani Sotirovski, vest je naišla na nezadovoljstvo brojnih Nišlija koje su uputile negativne komentare, podsećajući da je reč o „njihovima parama“.

Direktor Narodnog pozorišta Spasoje Ž. Milovanović objašnjava da poslednjih 20 godina traže od Grada novi kamion, jer stari, kako objašnjava, podseća na onaj iz dobro poznatog filma „Ko to tamo peva“.

Da su konačno dobili dugo traženo vozilo, pohvalili su se putem društvenih mreža, a to što je zahvalnost otišla gradonačelnici koja nije kupila kamion, naišlo je na kritiku javnosti.

Nišlije su u komentarima osudile ovaj potez uz konstatacije da je kamion kupljen upravo od njihovih para, na šta Milovanović kaže da je reč o politizaciji i ističe da je zahvalnost samo kulturni gest, piše portal.

„Za 40 godina je nekih 10 različitih bilo na vlasti i niko se nije angažovao za novi kamion. Kao što se zahvaljujemo Upravi carina, Vladi Srbije, Ministarstvu kulture i svakom pojedincu koji svojim angažovanjem doprinese da pozorište funkcioniše bolje, njemu se zahvaljujemo, mislim da je to stvar pristojnosti“, izjavio je Milovanović.

Smatra da zahvalnost građanima nije izostala, jer Grad, koji je ujedno i osnivač Narodnog pozorišta, zapravo predstavlja sve građane.

Napominje i da kamion nije nov, ali da je u znatno boljem stanju u odnosu na stari, a da je njegova ukupna vrednost zajedno sa registracijom 15 miliona dinara.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare