Nišlija prijavio pokušaj otmice sina, stariji čovek mu nudio bombone i prevoz

Shutterstock

Niška policija saopštila je, na upit N1, da su nakon prijave jednog roditelja da je njegovo dete u blizini Osnovne škole "Stefan Nemanja" zaustavio stariji čovek i nudio mu bombone i prevoz, izašli na lice mesta i obišli okolne ulice, ali da nije uočena osoba koja odgovara opisu koje je dalo dete.

Nišlija Ivan Janković pisao je redakciji N1 i izjavio da je po povratku iz škole, u 17.30h u prolazu između škole ‘Stefan Nemanja’ i doma učenika, dok je stajao sam kod pesačkog prelaza, njegovom sinu je prišao stariji muškarac u crnoj jakni i teksas farmericama, starosti oko 50 godina, stavio mu ruku na leđa i obratio mu se „Ajde da te povezem da ne ideš pešaka kući“. Na to mu je, kako kaže, njegov sin odgovorio: „Ne hvala, tata me čeka ovde“.

„Stariji čovek je ponovo asertivnim tonom rekao i ubeđivao dete: ‘Ajde idemo kod mene u auto da te povezem, da se ne umoriš’. Sin mu je još jednom odgovorio: ‘Hvala, ali tata mi je tu, čeka me. Nakon toga je osoba izvadila bombone iz džepa i rekla: ‘Uzmi malo bombone’. Sin mu je na to odgovorio: ‘Hvala, ne treba, imam puno bombona kući’i krenuo preko pešačkog prelaza do naše kuće koja se nalazi odmah preko puta. Osoba je tog trenutka ubrzala korak i hitro nestala u prolazima između doma učenika i Idea marketa“, ispričao je Janković.

Kaže i da im je sin odmah ispričao šta se dogodilo.

„I mi smo se odmah zaputili nazad u školu, gde smo obavestili nadležne osobe koje su istog trenutka obavestili dežurnu službu policijske stanice Pantelej u Nišu. Iako ovde nije došlo do fizičkog nasilja, jasna je namera N.N.osobe, i samo pribranost mog sina, koga smo učili kako da postupa u ovakvim situacijama, je spasila ishoda koji ne smemo ni da naslućujemo kakav bi bio da je prihvatio da uđe u automobil N.N lica. Smatram da je bezbednost dece ovde ozbiljno narušena i da bi policija morala da reaguje, pogleda snimke kamera i slično, kako bi se pronašla osoba koja vreba decu oko škola“, naveo je otac dečaka.

MUP: Nije pronađena takva osoba

Odmah po prijavi iz Osnovne škole „Stefan Nemanja“ da im se obratio roditelj učenika drugog razreda i obavestio ih da je njegovo dete, kada se vraćalo iz škole na ulici zaustavio stariji čovek, ponudio mu bombone i da ga preveze, što je dete odbilo i otišlo kući, policija je izašla na lice mesta i obišla okolne ulice, ali nije uočila osobu koja odgovara opisu koje je dalo dete, navodi se u saopštenju policije na upit N1.

Kazali su i da od tada policija pojačano obilazi taj deo grada i intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti događaja, o kom je obavešteno i Osnovno javno tužilaštvo u Nišu.

Komentari (7)

Vidi sve komentare