Nišlija pušten na kućno lečenje posle trovanja, ostali pacijenti stabilno

Vesti 22. feb 202317:26 2 komentara
Klinički centar Niš
N1

Od petoro pacijenata koji su posle trovanja hranom u niškom restoranu zbrinuti na Infektivnoj klinici, stigli su rezultati Zavoda za zaštitu zdravlja za dvoje i povrđeno je prisustvo salmonele.

U Kliničkom centru kažu da je jedan od pacijenata sa simptomima koji ukazuju na toksikološku infekciju otpušten iz bolnice, a njih četvoro je i dalje na lečenju u Vojnoj bolnici, gde je zbog renoviranja izmeštena Infektivna klinika. Njihovo stanje je stabilno, bolje nego u trenutku prijema, ali ostaju u bolnici na lečenju.

Takođe, kažu i da je bilo onih koji su se žalili na simptome trovanja hranom, ali nisu tražili pomoć lekara, već su za savet zvali telefonom, tako da nema preciznih informacija koliko je tačno ljudi otrovano. Informacije o tome, kao i o samom restoranu u kome su pojeli hranu od koje su se razboleli, još nema iz nadležne inspekcije.

Podsećamo, zbog stomačnih tegoba više građana se proteklih dana javljalo u UKC Niš, ali su oni imali blaže tegobe.

Nezvanično, četiri od pet pacijenata dobilo je stomačne tegobe nakon što su jeli tartufe, a jedna pacijentkinja je jela pljeskavicu u jednom od niških restorana.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare