Nišlije dobile nezavršenu ulicu, pešacima izbor da ih udari auto ili slome nogu

Vesti 04. nov 202213:36 11 komentara

Rekonstrukcija Ulice vojvode Putnika u Nišu, jedne od najvećih u tom gradu, nije gotova ni posle šest meseci radova, ali se njome odvija saobraćaj. Pešaci na njoj formalno pravno ne postoje, jer kad nema trotoara nema ni pešačkog prelaza, a u realnosti biraju da li da polome noge preskačući rupe, ili da ih udari auto dok se uveče kreću neosvetljenim kolovozom, rekao je za Studio lajv građevinski inženjer Danijel Dašić iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

Kako je pokazao reporter N1, ulica nema završni sloj asfalta, kolovoz nije obeležen, trotoari nisu gotovi, pešački prelazi, ni osvetljenje ne postoje, tako da se može reći da Ulica vojvode Putnika nije gotova. Međutim, njome saobraćaju vozila, a šahte su u ravni sa asfaltom, kao da su radovi završeni.

„Ova ulica ne bi smela da bude puštena u saobraćaj, ovo je gradilište. Nema šljunka i prašine, ali druga vrsta prašine nam se baca u oči – da je ovo završeno. Ova ulica nije u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja i ja ne znam zašto ništa nije obeleženo što se tiče sigurnog i bezbednog prelaska pešaka!, rekao je za N1 Dašić.

Iako je planirano da se ulica uključi u kružni tok, ni njega nema, jer pre početka radova nije isplanirano da će zbog njega morati da se izmešta trafo stanica. Tako je sada ulica krivudava, a na mestu kružnog toka je trafo stanica.

Dašić kaže da je ulica u takvom stanju otvorena zbog negativne konotacije, pada rejtinga i besa ljudi.

Na kraju ulice nalazi se jedna od većih škola u Nišu, a deca moraju kolovozom da pešače između 700 i 800 metara po mraju pošto je ulica neosvetljena. Trotoarom ne mogu jer su po njemu rupe.

„Da li je manja šteta da ga udari auto ili da slomi nogu, to je na savesti ljudi koji vode grad“, istakao je Dašić.

„Ovo je odličan pokazatelj da naša vlast ne ume da gradi, ali ume da se ugrađuje“, dodao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare