Nišlijka kojoj je umrla beba podnela krivične prijave protiv GAK i Dečije klinike

Vesti 21. feb 202422:54 0 komentara
Shutterstock

Nišlijka Marija Perić, čija je beba preminula nakon porođaja u niškom Kliničkom centru u januaru ove godine, podnela je krivične prijave protiv Klinike za ginekologiju i akušerstvo i protiv Dečije interne klinike, pošto kaže da je obdukcioni nalaz potvrdio njene sumnje, pišu Južne vesti.

Perić je iz rizične trudnoće rodila zdravu bebu, koja je imala ocenu 9, ali je ona već sutradan podvrgnuta fototerapiji zbog znakova žutice.

Ubrzo je majci javljeno da se beba zagrcnula tokom dohranjivanja, ali su je lekari uveravali da će sve biti u redu.

Dolazi do komplikacija, pa bebu prebacuju na Dečiju internu kliniku, gde umire od teške infekcije pluća. Tada Nišlijke odlučuje da sazna ko je i gde zakazao.

Ona je sada podnela i krivične prijave protiv GAK-a i protiv Dečije interne klinike.

„Nama je stigao obdukcioni nalaz, u kome jasno piše da je do bronhopneumonije došlo zbog udisanja stranog sadržaja u pluća. Time su moje sumnje s početka potvrđene. Ne treba nam medicinska škola da bismo razumeli nalaz jer je jasno napisan, a i konsultovali smo se“, priča Perić, prenose Južne vesti.

Pošto se dete bilo zagrcnulo tokom hranjenja, uverena je da je strano telo u plućima bilo upravo mleko.

Beba je preminula samo tri meseca nakon rođenja. Iz Uprave niškog Univerzitetskog kliničkog centra ranije su naveli da su formirali komisiju za unutrašnji nadzor, koja treba da detaljno ispita hronološki sled događaja i utvrdi sve činjenice.

POVEZANE VESTI

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!