Nova: Đilas neće biti među prvih 70 kandidata za poslanike koalicije oko SSP

Vesti 31. jan 202209:16 33 komentara
N1

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas neće biti među prvih 70 kandidata za poslanike na listi koalicije okupljene oko SSP, Demokratske stranke (DS) i Narodne stranke (NS), javlja danas list "Nova" pozivajući se na neimenovani izvor.

Ta koalicija bi, kako se očekuje, trebalo da osvoji više od 70 mesta na parlamentarnim izborima, a Đilas bi bio između 70. i 75. mesta na listi.

Povezane vesti

Nosilac liste biće potpredsednica SSP Marinika Tepić, na drugom mestu predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, a na trećoj poziciji bi trebalo da bude prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Već su dogovorene kvote za svih 250 potencijalnih poslaničkih mandata, a partije, pokreti i druge organizacije tek treba da odrede kako će njihovi članovi biti raspoređeni na listi.

Dogovoreno je da SSP i njenim partnerima – Pokretu slobodnih građana, Pokretu za preokret i sindikatu Sloga pripadne 94 mesta, a po 73 demokratama i Narodnoj i stranci, s tim što će na njihovim kvotama biti članovi manjih pokreta.

Za nestranačke ličnosti predviđeno je 10 mesta među prvih 30.

Među njima bi trebalo da se nađu aktivistkinja iz Brusa Marija Lukić, novinar portala Žig info Milan Jovanović, profesor Fakulteta organizacionih nauka Vladimir Obradović, psiholog Žarko Trebješanin i istraživač Instituta za fiziku Slobodan Prvanović.

Pet mesta namenjeno je za Skupštinu slobodne Srbije.

Sa druge strane, lider Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je listu Nova da neće biti kandidat za poslanika, niti ima ambicija da obavlja bilo koju državnu funkciju, već da nakon izbora planira da se posveti jačanju stranke.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare