Nova hapšenja zbog ilegalne gradnje na Brezovici

Vesti 03. mar 202214:32 0 komentara
Shutterstock/ilustracija

Policija je u više sredina na Kosovu i Metohiji uhapsila sedam osoba, nastavljajući akciju "Brezovica", zbog sumnji u malverzacije, zloupotrebe službenog položaja i davanja i uzimanja mita za ilegalnu gradnju u nacionalnom parku Šar-planina, prenosi danas Radio televizija Srbije.

Povezane vesti

Policija sprovodi racije na 12 različitih lokacija u Uroševcu, Prištini, Srbici i Lipljanu, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

„Trojica uhapšenih su bivši službenici Ministarstva životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture, a četvorica su vlasnici građevinskih preduzeća, koji se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja, uzimanje, davanje mita i vršenje uticaja“, navodi se u saopštenju Tužilaštva u Uroševcu.

U prvoj akciji poznatoj pod kodnim nazivom „Brezovica“ u decembru prošle godine, uhapšeno je 10 osoba, među kojima je i bivši predsednik Opštine Štrpce Bratislav Nikolić.

Akcija je nastavljena i u januaru ove godine, i tada je uhapšeno sedam osoba.

Privedeni su uglavnom osumnjičeni za krivična dela zloupotreba službenog položaja i uzimanje i davanje mita, te vršenje uticaja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!