Nova.rs: Aca Bosanac je vlasnik zgrade pozorišta „Boško Buha“

Vesti 20. mar 202319:27 123 komentara
TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Vlasnik prostora na Trgu Republike u kojem je decenijama bilo pozorište “Boško Buha” je Aleksandar Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac, otkriva Nova.rs. On je nedavno kupio i kulu Geneks, a svojevremeno je privođen u sklopu istrage protiv grupe Veljka Belivuka. Prostor foajea i sale pomenutog pozorišta došao je u njegove ruke još 2017. godine, ali je to otkriveno tek sada kada se glumci prisiljavaju da se presele u Beograd na vodi.

Danas su glumci pozorišta “Boško Buha” u suzama protestovali protiv ideje da budu iseljeni u Beograd na vodi.

Kako je tom prilikom rekla glumica Boba Latinović, oni su se iz ovog prostora iselili 2015. godine, ali predviđeno renoviranje do danas nije započeto.

Problem je, kako je navela Latinović, imovinsko-pravni.

POVEZANE VESTI

“Taj problem je nastao 2017. kada je u katastru izvršeno uknjiženje na prostor foajea i sale Pozorišta od strane preduzeća “Rubin” Кruševac, da bi se kasnije vlasništvo prenelo na preduzeće “Butik” iz Кruševca. Ovim je došlo do otuđenja imovine grada Beograda, na koje Pozorište “Boško Buha” ima pravo korišćenja na neodređeno vreme”, rekla je Latinović i dodala:

“Pozorištu je saopšteno da je do navedenog uknjiženja došlo greškom, koja će biti ispravljena u najkraćem roku, što se ipak do danas nije desilo. Sekretarijat za kulturu je na našu inicijativu već nekoliko puta u prethodnih pet godina uputio zahtev Sekretarijatu za imovinske i pravne poslove za dobijanje informacije u kojoj je fazi postupak za ispravku navedene greške. Do danas nismo dobili odgovor”.

Razlog za to je možda ime aktuelnog vlasnika ovog objekta.

Naime, reč je o Aleksandru Kajmakoviću, čija je firma „Beojana“ vlasnik 995 kvadrata poslovnog prostora kulture na toj adresi. To se navodi u katastru nepokretnosti, piše Nova.rs.

Takođe, i drugo njegovo preduzeće „Boutique 1” registrovano je na istoj adresi. Na sajtu katastra nepokretnosti piše da je Kajmaković suvlasnik dela od ukupno 530 kvadrata poslovnog prostora, dok je drugi deo upisan kao javna svojina.

Kajmaković se spominjao u okviru afere Veljko Belivuk. Zbog veza sa Belivukom, u velikoj akciji BIA i MUP, priveden je u februaru 2021. godine.

Inače, važi za bliskog saradnika Predraga Rankovića zvanog Peconi, vlasnika televizije „Hepi“, koji je pre nekoliko godina ranjen u napadu u hotelu u centru Beograda.

Nedavno je kupio poslovni deo Geneks kule, po ceni od 2,4 milijarde dinara.

Vlasnik je čitavog niza objekata u Beogradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare