Nova.rs: Aleksandar Šapić prvi na listi SNS za Beograd

Vesti 26. jan 202207:51 > 08:42 30 komentara
Tanjug/Miloš Milivojević

Rukovodstvo Srpske napredne stranke (SNS) na sednici Predsedništva donelo je i odluku da prvi na listi za beogradske izbore te partije bude potpredsednik SNS i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, saznaje portal Nova.rs.

Kako navodi izvor Nove.rs, odluka da Šapić bude prvi na listi za beogradske izbore nije iznenađujuća, dodavši da će tim za Beograd vladajuće partije izgledati značajno drugačije nego što je to sada bio slučaj.

Podsetimo, u maju 2021. godine Glavni odbor SNS odobrio je jednoglasno da Srpski patriotski savez pristupi toj stranci. Šapić je izabran za potpredsednika stranke na izbornoj skupštini naprednjaka 27. novembra.

Na listi, kako se navodi, neće biti aktuelni zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji bi mogao da bude kandidat na parlamentarnim izborima.

SNS i SPS odvojeno na izbore

Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) nastupiće odvojeno na predstojećim parlamentarnim i beogradskim izborima, dok u SNS-u očekuju podršku socijalista kandidaturi Aleksandra Vučića za predsednika Srbije, preneo je dnevni list Nova.

Po navodima lista, odluku da SNS samostalno nastupi na predstojećim izborima predsednik te stranke Vučić je doneo pošto su nedavna istraživanja javnog mnenja pokazala da stranke vladajuće koalicije mogu da računaju na veći broj glasova ukoliko na izbore izađu na odvojenim listama.

Komentari (30)

Vidi sve komentare