Nova.rs: Bila zadužena za kocke na Trgu, sada prelazi u Građevinsku direkciju

Vesti 11. nov 202210:55 13 komentara
N1

Aktuelna direktorka Direkcije za građevinsko zemljište Grada Beograda Dušića Anđelković, uskoro bi trebalo da se preuzme Građevinsku direkciju Srbije, saznaje Nova.rs. Na tu poziciju dolazi kao kadar blizak Goranu Vesiću, bivši zamenik gradonačelnika Beograda, a sada ministar građevinarstva. Upravo je Anđelković bila ta koja je raspisala javnu nabavku za sporne kocke postavljene na Trgu Republike, koje su više puta ispadale i pucale. Sada će biti zadužena za projekte od "nacionalanog značaja".

Beograđani dobro pamte period između 2018. i 2020. godine kada je trajala čuvena rekonstrukcija Trga Republike. Projekat koji je praktično vodio tada zamenik gradonačelnika Beograda. U čak tri navrata postavljane su i iznova sklanjane kocke koje su bile deo kaldrme oko trga. Tender za nabavku tih kocki, raspisala je upravo Dušica Anđelković, odnosno Direkcija za građevinsko zemlište Beograda, piše Nova.rs.

Zbog svega što se dešavalo oko kocki na Trgu, brojni građani kritikovali su ceo projekat, a deo opozicije blokirao je radove smatrajući ih štetnim po građane. Tada je Dušica Anđelković opoziciju nazvala grupom huligana, koje predovodi lider opozicionog Saveza za Srbiju Dragan Đilas, podseća Nova.s.

Ona će sada, prema saznanjima Nove, zameniti sadašnjeg direktora Borisa Bjelicu, koji je od oktobra ove godine u v.d. statusu. To znači da će Vesićeva bliska saradnica ubuduće biti odgovorna za poslove iz delokruga nadležnosti Građevinske direkcije Srbije. A one su sve samo ne male. Upravo je ta direkcija zadužena za realizaciju projekata od „nacionalnog značaja“.

Građevinska direkcija Srbije i Institut za puteve dobili su posao da upravljaju projektom i vrše stručni nadzor na izgradnji linijske infrastrukture za potrebe izgradnje Nacionalnog fudbalskog stadiona u Surčinu. Inače, gradnja stadiona, čija je cena u međuvremenu višestruko uvećana, sporna je i zbog toga što će se nalaziti na lokaciji šire zone sanitarne zaštite Beogradskog vodoizvorišta.

Građevinska direkcija Srbije gradila je ili još gradi i naselja Zemunske kapije, Dr Ivan Ribar, Sunčana strana, zatim kompleks stanova za bezbednjake, Granični prelaz Batrovci, naselja na Bežanijskoj kosi, stanove u Bloku 29…

Opširnije na Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare