Dijana Hrkalović uhapšena i vraćena u pritvor

Vesti 24. dec 202122:58 > 23:33 83 komentara
Nova.rs/Filip Krainčanić

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u MUP, vraćena je večeras u pritvor nakon što je usvojena žalba Tužilaštva za organizovani kriminal, potvrđeno je iz MUP-a Srbije.

MUP je saopštio, navodeći samo incijale bivše državne sekretarke, da su je pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala večeras uhapsili i sproveli u pritvorsku jedinicu Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu.

MUP podseća da je Apelacioni sud u Beogradu ranije danas, postupajući po žalbi Tužilaštva za organizovani kriminal, ukinuo rešenje Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu o ukidanju pritvora Dijani Hrkalović, i vratio predmet na ponovno odlučivanje.

„Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu donelo je rešenje o određivanju pritvora, nakon čega su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili D.H. i sproveli je u pritvorsku jedinicu“, navodi se u saopštenju MUP-a.

Prethodno je portal Nova.rs objavio da je Specijalni sud odredio Hrkalović pritvor zbog opasnosti od bekstva i zbog opasnosti od uticaja na svedoke.

Hrkalović je nešto manje od dva meseca bila u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, od hapšenja 15. decembra.

Tužilaštvo je tog dana tražilo od suda da joj produži pritvor po dva nova osnova – zbog postojanja opasnosti od bekstva i uticaja na saučesnike, ali sud nije usvojio.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare