Nova.rs: Krivična prijava protiv Nikanora, tužilaštvo ispituje

Vesti 18. avg 202215:02 30 komentara
N1

Više javno tužilaštvo u Pančevu postupa po krivičnoj prijavi udruženja "Da se zna!" podnesenu protiv Bogunović Veljka (Episkop banatski Nikanor) zbog krivičnog dela rasna i druga diskriminacija.

Kako saznaje Nova.rs, tužilaštvo je podnelo zahteve za prikupljanje potrebnih obaveštenja Ministarstvu unutrašnjih poslova, u cilju utvrđivanja mesta prijavljenog događaja kao i drugih činjenica značajnih za dalje postupanje po krivičnoj prijavi, saopšteno je iz ove institucije.

Povezane vesti

Episkop banatski Nikanor je u jednom videu objavljenom na društvenoj mreži Tviter prokleo LGBT populaciju.

„Hoćemo li dozvoliti da slušamo onu koja je sve oskrnavila u našoj zemlji, neću ni ime da joj spomenem? Onu koja je dozvolila da brat bude otac njenog sina? Hoćemo li to dozvoliti? Ona je niti naše vere, niti našeg porekla, već neprijatelj i ona danas da nam propoveda da ne postoje otac i majka. Ustaćemo svi protiv toga. Ja ću prvi. I kunem! Prokleću svakoga ko ovo propoveda. I oružje bih upotrebio da ga imam“, poručio je episkop banatski.

Pomenuti govor mržnje vladike SPC osudili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, ali i brojne ličnosti na društvenim mrežama.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare