Vuletić napadnut na stadionu Partizana: Izvršna vlast mi crta metu na čelu

Vesti 26. avg 202123:13 > 27. avg 2021 00:16 45 komentara
N1

Predsednik pokreta "Crno na belo - za pravednu Srbiju" Vladimir Vuletić, izjavio je da su ga na istočnoj tribini stadiona Partizana fizički napale dve osobe, koje, kako kaže, kao da su ga čekale, uz reči "je li ukusan Goksi" i udarale.

„Bukvalno kako sam ušao, ni pet sekundi, nisam stigao ni da sednem na svoje sedište, oni su prišli i krenuli da me napadaju. Dobio sam dva udarca u glavu šakom i jedan nogom u kuk. Policija koja je bila blizu je odmah reagovala i uhapsila najegresivnijeg od njih“, rekao je Vuletić.

„Na ovo sam upozoravao mesecima, meni, univerzitetskom profesoru, izvršna vlast crta metu na čelu, optužujući da je nekakav pedofil, ljudožder, čovek kojeg je dekriminalizujuće napasti, pa čak i poželjno napasti. Ovo je atmosfera linča nezapamćena prema čoveku koji ima kritičku misao, prema čoveku kome je to vokacija, jer je profesor Pravnog fakulteta“, rekao je Vuletić, koji je i nekadašnji potpredsednik fudbalskog kluba „Partizan“.

On je rekao da su napadači bili uniformisani – sa crnim kačketima, u crnim duksevima i u crnim kratkim pantalonama. Kako je naveo, dao je izjavu u policiji, gde je odnos prema njemu bio „izvanredan“.

On je rekao da je privedeni napadač identifikovan, taj koji ga je udario u glavu, navodeći da on ne zna ko je to, jer ga nikad nije upoznao, a nije mu saopšeno ko je u pitanju. Na pitanje da li je napadnut zbog atmosfere koja je napravljena ili su instruirani, on je rekao da se „ne zna šta je gore“, što će možda istraga utvrditi.

„Ovo će ići u tužilaštvo. Ja sam podneo krivičnu prijavu u policijskoj stanici Savski venac“, rekao je Vuletić, navodeći da tužilštvo odlučuje o daljim koracima.

Fudbaleri Partizana su igrali u Beogradu revanš utakmicu za grupnu fazu Lige konferencija i pobedili Santa Klaru sa 2:0.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare