Nova.rs: Šapićeva nova investicija – posle kupovine, renovira vilu

Vesti 18. jun 202114:31 > 15:26 63 komentara
Nova.rs

Aleksandar Šapić, predsednik Opštine Novi Beograd i novopečeni član SNS sa funkcijom potpredsednika, kupio je kuću na Bežanijskoj kosi površine od 149 kvadrata, piše Nova.rs. Kako se može videti na licu mesta, u toku su radovi na renoviranju tog luksuznog objekta.

Bivši lider pokreta SPAS-a, nekadašnji funkcioner DS-a, a od skoro potpredsednik vladajuće SNS, na listu nekretnina koje poseduje pre pola godine dodao je još jednu stavku. Kao vlasnik nove nekretnine upisan je i u katastru.

Sudeći po njegovoj imovinskoj karti, on je pre oko pola godine kupio stan u elitnom delu Bežanijske kose. Na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije piše da ta kuća ima površinu od 98 kvadrata, dok je u katastru nepokretnosti navedeno da je njena korisna površina 149 kvadratnih metara, piše Nova.rs.

Prema podacima sa tog sajta, ta kuća ima podrum, prizemlje, prvi sprat i potkrovlje, a u katastru piše da i ovaj, kao i ostali objekti u neposrednoj blizini, u trenutku gradnje nisu imali građevinsku dozvolu. Naznačeno je i da je pokrenut postupak za legalizaciju.

Na licu mesta vidi se da je u toku ozbiljno renoviranje tog objekta, a postavljena je i građevinska tabla, na kojoj je navedeno ime investitora (Aleksandar Šapić), adresa, odobrenje za radove, prijava, predviđeni datum početka i kraja radova. Tabla je u međuvremenu prekrivena, a kako saznajemo, to je učinjeno nakon što je na društvenim mrežama objavljena njena slika i to sa adresom nove Šapićeve kuće.

U neposrednom susedstvu i Šapićev otac Miloš ima svoju nekretninu. Prema ranijim navodima Šapića za KRIK, tu živi i Nebojša Krkobabić, brat ministra Milana Krkobabića. To se može videti i u zvaničnom registru nepokretnosti, navodi Nova.rs.