Nova.rs: Slobodan Tešić kupio još jednu vilu na Dedinju

Vesti 25. jul 202216:1817 komentara
Izvor: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Slobodan Tešić, najveći trgovac oružjem u Srbiji koji je godinama pod sankcijama SAD-a, kupio je još jednu državnu vilu na Dedinju. Nakon što je došao do luksuznog objekta u Maglajskoj ulici, Tešić je pazario i vilu u Mihaila Mike Jankovića (nekad Botićeva ulica). I jedan i drugi objekat DIPOS je godinama izdavao, a u oba slučaja Slobodan Tešić, odnosno njegova supruga Živana, bili su jedini ponuđači. Drugu vilu platio je 2,5 miliona evra ili za oko 2.000 evra više u odnosu na početu cenu.

Povezane vesti:

Koliko je tačno vrednost imovine Slobodana Tešića, trgovca oružjem, koji je prvo bio pod sankcijama UN, a sada SAD-a, teško je proceniti. Izvesno je međutim da su u njegov fond “ušle” i dve nekad državne vile na Dedinju koje je pazario u poslednjih nekoliko godina, javlja Nova.rs.

O vili u Maglajskoj “Nova” je već pisala. Kupljena je krajem 2019, pošto je prethodno upravo Tešiću izdata u zakup do 2043. godine. Budući da je on kao zakupac bio teret koji je sa sobom nosila prodaja tog objekta, jasno je i zašto je Tešić (formalno njegova supruga Živana) bio jedini ponuđač za kupovinu te vile.

Ona je plaćena 4,48 miliona evra ili za svega 3.755 evra više od početne cene. I Slobodan i Živana Tešić u Katastru nepokretnosti upisani su kao kao vlasnici tog objekta.

U julu 2021. Slobodan Tešić, međutim, kupuje još jednu državnu vilu, koju je takođe godinama izdavao DIPOS. I u ovom slučaju Vlada Srbije odlučila je da je izuzme iz Diposovog fonda i stavi je na doboš. Reč je o objektu u Ulici Mihaila Mike Jankovića, čija je prodaja, kao i u slučaju vile u Maglajskoj, oglašena u listu Srpski telegraf i to u maju prošle godine.

Zanimljivo je i da je i ovaj objekat bio pod teretom zakupca u trenutku prodaje i to do kraja 2033. godine. Ko je (bio) zakupac, međutim, nije poznato.

Direktor DIPOS-a Đoko Krivokapić kratko je rekao za “Novu” da nije reč o Slobodanu Tešiću. Prema izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije iz 2015, tu vilu je zakupljivao advokat Zdenko Tomanović, koji je inače 2019. bio i njegov advokat. Međutim, nije poznato da li i dalje živi u tom objektu.

Komentari

Vaš komentar