Uhapšeni inspektori iz Milenkovićevog odeljenja, sumnjiče se za mučenje

Vesti 25. okt 202218:04 > 20:23 84 komentara
N1

Sektor unutrašnje kontrole MUP, zajedno sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsio je dva inspektora Četvrtog odeljenja Uprave kriminalističke policije.

Pročitajte još

Kako je saopštio MUP, pripadnici Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su policijske službenike Odeljenja za borbu protiv droga u Beogradu, M. I. (33) i M. К. (35), zbog sumnje da su u saizvršilaštvu zloupotrebili službeni položaj i maltretirali dva muškarca koji su od njih iznajmljivali nargile.

Sumnja se, kako se navodi, da su oni zajedno sa još jednom osobom za kojom se intenzivno traga, od dvojice oštećenih zahtevali da osumnjičenom M. I. na ime duga isplate 13.000 dinara, kao naknadu za nargile koje su iznajmljivali od njega.

„Кako bi naplatili dug, osumnjičeni su se nakon verbalne rasprave sa oštećenima legitimisali i naredili im da se ne pomeraju s lica mesta, a potom su ih, kako se sumnja, oborili na zemlju, vezali im ruke iza leđa i udarali ih po glavi i telu, nanevši im teške telesne povrede“, navodi se u saopštenju.

Sumnja se da su policijski službenici zatim iz novčanika dvojice oštećenih muškaraca uzeli oko 19.000 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Nova.rs je ranije prenela da, prema njihovim izvorima iz vrha MUP, saslušanje inspektora nadgledao lično šef Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović.

Prema informacijama Nove.rs, vrhu policije i Sektoru unutrašnje kontrole nekoliko nedelja ranije stigla su obaveštenja da se traže razlozi da se uhapse bar neki pripadnici Četvrtog odeljenja, kojim rukovodi načelnik Slobodan Milenković, koji je razotkrio Jovanjicu.

Kako su podsetili, viši tužilac Nenad Stefanović nedavno je, prema saznanjima Nova.rs, na kolegijumu zahtevao od svojih zamenika da strogo postupaju sa inspektorima Odeljenja za borbu protiv droga i da im traže da lično, a ne preko kurira, podnose zahteve za listinge prisluškivanja narkodilera, kao i da se svi inspektori koji rade sa Milenkovićem kažnjavaju sa po 100.000 dinara ukoliko budu sprečeni da svedoče u zakazanim terminima.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare