Nova.rs: Veštakinja MUP-a koju je sa posla udaljila Hrkalović pronađena mrtva

Vesti 08. feb 202214:14 > 14:18154 komentara
Izvor: N1

Dugogodišnja radnica Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra MUP, molekularni biolog i DNK veštak Tamara K. (50) pronađena je mrtva ispred zgrade u kojoj je stanovala u beogradskom naselju Voždovac, saznaje portal Nova.rs.

Pročitajte još:

Tamara K. je jutros pronađena mrtva ispred svoje zgrade i sumnja se da je izvršila samoubistvo, navodi ovaj portal.

Ona je poslednjih nekoliko godina vodila pravnu borbu i pokušavala da se vrati na svoje staro mesto, s kog ju je po kazni udaljila bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, nezadovoljna njenim DNK veštačenjem u slučaju „Durmitor“, ali i svedočenjem na suđenju dvojici označenih pripadnika „škaljarskog klana“, piše Nova.rs.

Kako navodi ovaj portal, Tamara K. bila je jedan od najuglednijih stručnjaka NKTC koja je svoju profesionalnost platila radnim mestom, nakon što je ispitivala DNK tragove pronađene na pištoljima označenih pripadnika škaljarskog klana, a koji su juna 2017. uhapšeni u novobeogradskom restoranu Durmitor.

Slučaj je ubrzo nakon hapšenja spao na samo dvojicu optužnih, Mitra Muratovića i Miloša Nilovića zvanog Runjo, i to zbog nelegalnog držanja oružja. Njihove DNK tragove upravo je NKTC pronašao na dva zaplenjena pištolja, prema navodima iz optužnice.

Međutim, kada je Tamara K. saslušana kao veštak na suđenju, ona je izjavila da je pronađen DNK trag i treće osobe, što je rezultiralo novom optužnicom, na kojoj se našao i Mališa Vućić. Ovu optužnicu, međutim, Viši sud iz nekog razloga nikada nije potvrdio, već je nastavio s postojećim postupkom koji je rezultirao osuđujućom presudom za Muratovića i oslobađajućom za Nilovića.

Nakon što je u sudnici iznela tvrdnje i o trećem DNK tragu, Tamara K. je zajedno sa još jednom svojom koleginicom iz laboratorije MUP udaljena i degradirana na niže radno mesto, u Sektor za vanredne situacije, u vreme kada je MUP kadrirala Dijana Hrkalović, piše Nova.rs.

Komentari

Vaš komentar