Nova.rs: Vučić dolazi u Skupštinu da priča o sporazumu o Kosovu

Vesti 24. jan 202313:29
N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doći će uskoro u Skupštinu gde će razgovarati sa narodnim poslanicima o Kosovu i Metohiji i francusko-nemačkog predlogu, potvrđeno je portalu Nova.rs.

Povezane vesti

Kako navode izvori Nova.rs, imajući u vidu da pojedine poslaničke grupe ne prihvataju konsultacije sa njim, ali i kako bi u javnosti pokušao da opravda odluku o implementaciji francusko-nemačkog sporazuma o Kosovu, Vučić će doći na sednicu Skupštine.

Sagovornik Nove dodaje da je praktično samo potrebno da Vučića neko javno od predstavnika opozicije pozove na sednicu, a on će u prvom narednom obraćanju navodno taj poziv prihvatiti.

Miroslav Aleksić, šef poslaničke grupe Narodne stranke, izjavio je da će već danas uputiti zahtev predsedniku Skupštine Srbije Vladimiru Orliću za sazivanje posebne sednice na kojoj bi Aleksandar Vučić imao obavezu da poslanike informiše o francusko – nemačkom predlogu o Kosovu.

„Na isti način kao što je o tome informisao Vladu Srbije. Jedino mesto gde sa njim možemo da razgovaramo je parlament“, kazao je Aleksić za naš portal.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da će narednih dana pozvati sve predstavnike poslaničkih grupa u Narodnoj skupštini da ih obavesti šta je međunarodna „petorka“ tražila od Srbije, „kakve su im namere i šta se krije iza svega“.