Nova.rs: Zorana Mihajlović napustila SNS

Vesti 25. apr 202313:48 31 komentara
N1

Bivša ministarka i visoka funkcionerka SNS Zorana Mihajlović napustila je Srpsku naprednu stranku (SNS), saznaje Nova.rs.

Mihajlović je, kako javlja Nova, uputila pismo u kojem je obavestila rukovodstvo da napušta tu partiju.

Trzavice na relaciji Zorana Mihajlović – vrh SNS traju duže od godinu dana, a kulminirale su nakon sastanka lidera SNS Aleksandra Vučića i bivše ministarke nakon kog je postalo jasno da Mihajlović neće biti deo nove Vlade.

Na oproštajnoj konferencji za medije, gde je Mihajlović govorila o svom radu u ministarstvu, poručila je da ne želi da bude pion i da su se određene stvari dešavale u prethodne dve godine, o čemu će biti vremena i prostora da se razgovara.

„Mislim da će i meni biti nekako lakše da ne gledam neke ljude koji iskorišćavaju SNS kao svoj „džuboks“ za bahaćenje i bogaćenje, a verujem i da će njima biti lakše da ne gledaju mene šta mislim o njima“, poručila je ona.

Komentarišući oproštajnu konferenciju Zorane Mihajlović, Vučić je uzvratio tvrdnjom da je Mihajlović „molila Boga“ da ostane u Vladi, piše Nova.rs. I govorio je o „demokratskim kapacitetima SNS“ i o tome kako on „nikog ne izbacuje iz stranke“.

Nekoliko meseci kasnije, gostujući na televiziji Pink, Vučić je poručio da Zorana Mihajlović želi da pravi svoju stranku.

„Ali ako vi očekujete da ću nešto loše da kažem o SPS ili onima koji su nas napustili zato što nisu dobili funkciju, poput Zorane Mihajlović, koja će da pravi svoju stranku i čuda, šta sve ne, napuštajući SNS. Od nas neće čuti nijednu ružnu reč… A svi će znati da je to zato što nije ministar. Kao što će svi znati zašto su neki drugi ćutali, a izmisliće 500 nekih drugih razloga“, rekao je Vučić.

Na to je Mihajlović odgovorila da ne želi da ulazi u rasprave sa predsednikom ili bilo kim iz SNS, te prošlost nije opcija.

Za sada nije poznato da li će Mihajlović formirati pokret ili stranku, niti kakvi će biti njeni naredne politički koraci.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare