Nova tabla zbunila meštane: U Gornjoj Toponici se pitaju „ko je bio Višnjič“

Vesti 27. nov 202321:57 23 komentara
Čitalac/Južne vesti/Prijavi problem

Nedavno je na ulazu u niško naselje Gornja Toponica osvanula tabla s novim nazivom ulice - "Višnjičeva", ali meštani kažu da im nije jasno ko je bio zaslužni građanin Višnjič po kome je ulica dobila ime i traže objašnjenje ili ispravku, da ne bi uzalud menjali podatke u ličnim dokumentima.

Meštani su pisali i preko aplikacije „Prijavi problem“ i novinarima Južnih vesti, jer ističu da im je nelogičan naziv ulice na ulazu u prigradsko naselje Gornja Toponica – „Višnjičeva“.

„Molimo ‘najpismenije među nama’ (odbornike Skupštine grada) koji su zaduženi za imenovanje ulica da nam objasne o kom zaslužnom gospodinu Višnjiču se radi. Ukoliko nemaju adekvatan odgovor, molimo da se naziv ulice i tabla promene po hitnom postupku, kako se žitelji ne bi maltretirali da više puta menjaju naziv ulice u ličnoj dokumentaciji“, pišu meštani.

Ukoliko su nadležni mislili na čuvenog tvorca srpskih narodnih pesama Filipa Višnjića i tako hteli da nazovu jednu ulicu u ovom niškom naselju, mole nadležne da ispravno napišu njegovo prezime, jer imaju zakonsku obavezu da izmene naziv ulice u ličnim dokumentima.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare