Nova: Veći deo Srbije bez naših novina, javite se za primerak

Vesti 12. jul 202108:16 > 08:20 23 komentara
Nova.rs

Novine "Nova", usled transportnih problema od Osijeka (u Hrvatskoj, gde se "Nova" štampa) do Beograda, nisu stigle da budu distribuirane u većem delu unutrašnjosti Srbije, navedeno je u saopštenju.

„Izvinjavamo se svim čitaocima koji danas nisu došli do svog primerka ‘Nove’ i obećavamo da ćemo ubuduće učiniti sve da stignemo do vas kao i do sada. Zato, pozivamo sve one koji nisu uspeli da dođu do svog broja u većem delu centralne Srbije da se jave redakciji na telefon 011/45-50-141 da bismo im poslali primerak ‘Nove'“, piše portal Nova.rs.

Redakcija navodi da situacija nije nastala njihovom krivicom već zbog izuzetno teških okolnosti u kojima se „Nova“ štampa.

„Podsećamo vas, poštovani čitaoci, da vaš i naš list u Srbiji nije htela da štampa nijedna štamparija. Strah domaćih štamparija od režima Aleksandra Vučića i činjenica da ‘Nova’ sledi nezavisnu uređivačku politiku primorao nas je da list štampamo u Hrvatskoj. Takav potez nosi rizike sa sobom, kao što su letnje gužve na graničnim prelazima zbog kojih ‘Nova’ nije stigla do distributera na vreme. Ipak, ostaćemo istrajni u borbi za slobodnu reč“, poručuju iz redakcije novine „Nova“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare