Nova: Više javno tužilaštvo kaže da nema dokaza protiv Malog

Vesti 08. okt 202111:3835 komentara
Siniša Mali
Izvor: Tanjug/Zoran žestić

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da ne postoje dokazi koji bi ukazali da su se u radnjama Siniše Malog stekli elementi bilo kog krivičnog dela iz njihove nadženosti, piše portal Nova.rs.

Povezane vesti:

Iz VJT navode da su tokom 2017. godine već razmatrali izveštaj o imovini i prihodima za funkcionera Sinišu Malog koji je dostavljen od strane Agencije za borbu protiv korupcije, zajedno sa izveštajem Uprave za sprečavanje pranja novca, izveštajem SBPOK Odeljenja za suzbijanje organizovanog finansijskog kriminala, koji su sačinjeni za period koji se navodi u „Pandorinim papirima“ i koji su se između ostalog odnosili i na kupovinu stanova u Bugarskoj.

„Iz svih podataka kojima je tužilaštvo raspolagalo u trenutku donošenja odluke, kao i analizom istih, utvrđeno je da ne postoje dokazi koji bi ukazali da su se u radnjama Siniše Malog stekli elementi bilo kog krivičnog dela iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu“, navodi se u odgovoru za Nova.rs

Dodaju i da je deo dokumentacije koji se odnosi na izveštaje koje je sačinila Agencija za borbu protiv korupcije dostavljen na nadležnost Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, radi provere da li su u radnjama istog ostvarena obeležja nekog od krivičnih dela iz njihove nadležnosti.

„Ukoliko tužilaštvo bude raspolagalo novim relevantnim dokazima, isti će biti uzeti u razmatranje“, kažu u odgovoru.

Dokumenti do kojih su novinari KRIK došli u okviru međunarodnog projekta „Pandorini papiri“ dokazuju da je ministar finansija Siniša Mali bio vlasnik 24 luksuzna apartmana na bugarskom primorju.

Komentari

Vaš komentar