Nova zaplena u ataru Banjske: Oprema i oružje pobacani i rasuti po šumi (FOTO)

Vesti 30. sep 202320:07 100 komentara
AP Photo/Visar Kryeziu

Četiri pancira sa oko 30 okvira s municijom – oko 1.000 metaka, tri puške, šest pištolja, uglavnom dugih, zolja, sanduk, gornji deo uniforme, maske, šeširi, rukavice, dve radio veze, kaiševi i jedna paklica cigareta – sve razbacano po šumi na području sela Bresnica.

Kosovska policija saopštila je da je izvršila novu zaplenu naoružanja, treću potvrđenu od kada je pre bezmalo nedelju dana u zasedi na ulazu u selo Banjska ubijen pripadnik redovne Kosovske policije, a potom i tri Srbina sa Severa, navodnih pripadnika opružane maskirane grupe, koja je satima razmenjivala vatru sa jakim snagama specijalne Kosovske policije koje su izvršile opsadu sela, prenosi Kossev.

Kosovska policija je, kako je sama potvrdila u večerašnjem saopštenju, nastavila da „kontroliše i pročešljava“ teren na Severu, a u vezi sa incidentom u Banjskoj prošlog vikenda.

Danas su pretresli selo Bresnicu u ataru Banjske.

Uz fotografije koje su priložili, tvrde da su zaplenili „veću količine teškog naoružanja, municije i razne vojne opreme“, da se radi o materijalnim dokazima koje su forenzičari prikupili na terenu.

Prema dostupnim fotografijama, pronađena, odnosno zaplenjena oprema se vidi rasuta u šumi, a ono što je policija saopštila kao zaplenjeno, nije predstavljeno zbirno.

Pronađeno i zaplenjeno je sledeće naoružanje:

Pancir sa šaržerom i 30 metaka, šešir i rukavice, maska zelene boje uz još jednu masku; pancir sa tri šaržera i 90 metaka, torbica za oko struka, gornji deo uniforme; pancir sa tri šaržera i 85 metaka; duga puška sa 5 okvira od po 30 metaka; kaiš, dva okvira sa po 30 metaka, dugi pištolj i još dva pištolja sa po 15 metaka; crni sanduk sa 5 okvira od po 30 metaka i ručna bomba; dugi pištolj sa pet okvira od po 30 metaka; dugi pištolj sa pet okvira od po 30 metaka, duga puška sa okvirom od po 30 metaka; duga puška sa okvirom od po 30 metaka, radio veza/motorola, zolja, šešir u SNB boji, pancir sa okvirom i 30 metaka, okvir, radio veza, kabanica, paklica cigareta.

Nakon dokumentacije i pakovanja, svi materijalni dokazi su povučeni od strane forenzičara, kako bi se nastavilo dalje postupanje u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima, navodi dalje KP.

Pročitajte još: