Novak Đoković Fondacija prikupila sredstva za vrtiće u selima Vajska i Ljubiš

Vesti 11. feb 202115:55 4 komentara
Novak Đoković Fondacija

Uz podršku više od 1.000 velikodušnih pojedinaca i kompanija, Novak Đoković Fondacija je saopštila da je uspešno realizovala još jednu donatorsku kampanju “Sezona darivanja” tokom koje je prikupljeno više od 100.000 evra za izgradnju, rekonstrukciju i opremanje vrtića u selima Vajska i Ljubiš.

Zahvaljujući prikupljenom novcu iz oko 30 zemalja, svake godine će više od 100 dece iz ova dva sela, i okolnih mesta, rasti u bezbednom i podsticajnom okruženju, igrajući se sa svojim vršnjacima. Time je, navodi se u saopštenju, Novak Đoković Fondacija napravila još jedan korak bliže misiji da u narednih 10 godina svako dete u Srbiji ima pristup kvalitetnom ranom obrazovanju.

“Želela bih svima da vam se od srca zahvalim u Novakovo, moje, i u ime celog tima naše Fondacije, što ste prepoznali poruku koju širimo i odazvali se pozivu da se posvetimo našim malašanima. Kao što smo na početku i obećali, Novak i ja ćemo duplirati iznos koji je prikupljen i sav novac usmeriti na izgradnju, rekonstrukciju i opremanje vrtića u ova dva sela puna dečije nade i smeha“, rekla je Jelena Đoković.

Dupliranjem sredstava od strane osnivača Fondacije, Jelene i Novaka Đokovica, za izgradnju i opremanje vrtića u selima Vajska i Ljubiš u narednom periodu biće na raspolaganju 216.000 evra.

Deca iz sela Ljubiš, jednog od najvećih zlatiborskih sela, više neće morati svakodnevno da prelaze oko 5 km da bi mogla da se druže i uče zajedno.

S druge strane, otvaranjem novog vrtića u selu Vajska, na severu Srbije, sredini gde u slozi živi čak 25 različitih nacionalnih manjina, doprinećemo brisanju bilo kakvih stereotipa koji mogu nastati u ranim godinama i uključivanju što većeg broja dece iz marginalizovanih grupa, navode iz Fondacije.

Komentari (4)

Vidi sve komentare