Novaković: EPS sa kriminalcem sklopio ugovor od 100 miliona evra

Vesti 24. mar 202115:28 30 komentara
N1/arhiva

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas da je EPS dodelio ugovor vredan 100 miliona evra "osuđenom kriminalcu" Marku Bosancu, "prijatelju gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića", za očitavanje brojila po ceni tri puta većoj od dosadašnje.

„Ugovor je sklopljen sa firmom ’Montop HRS’ iz Novog Sada iza koje stoje Bosanac i njegovi partneri. To znači da svako očitavanje jednog brojila, a ima ih ukupno 3,7 miliona u Srbiji, košta 132 dinara mesečno, a 2017. godine koštalo je 39,9 dinara. Reč je o čistom kriminalu“, ocenio je Novaković na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Povezane vesti:

Kako se navodi u saopštenju stranke, on je rekao da je Bosanac „osuđen za nasilničko ponašanje“ i da „potkrada EPS, a EPS građane koji plaćaju uvećane račune“.

„Više nego trostruko uvećanje cene mora negde da se slomi i slomilo se preko leđa građana. Oni se žale na uvećane račune koji nisu u srazmeri sa potrošenom strujom, a ne očitavaju se sva brojila“, rekao je Novaković.

On je naveo i da je predsednik Nadzornog odbora EPS Branko Kovačević 2017. godine javno tvrdio da se ne očitavaju brojila i da je komisija konstatovala da određen broj brojila nije uopšte očitan.

„Ogromnim uvećanjem cene za očitavanje brojila zarađuje osuđivani kriminalac Marko Bosanac Boske, lični prijatelj gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, dok sa druge strane gubi EPS, a najviše gube građani koji plaćaju velike račune“, ukazao je Novaković.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare