Novaković (NS): Gradonačelnik Novog Sada u sukobu interesa kao i Brnabić

Vesti 04. avg 202209:49
Borislav Novaković
N1

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke (NS) za Novi Sad Borislav Novaković ocenio je u pisanoj izjavi da je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević "isto u sukobu interesa kao premijerka Ana Brnabić", jer je mandat poslanika u Skupštini Srbije nespojiv sa funkcijom gradonačelnika koju trenutno obavlja.

Pročitajte još:

Novaković je ukazao da je Vučevićeva trenutna pozicija „pravni skandal, čije posledice nisu ni manje ni bezazlenije“ od one zbog koje je Brnabić podnela ostavku.

„Onoga momenta kada je Milošu Vučeviću verifikovan mandat u republičkom parlamentu, on se oprostio od mesta gradonačelnika Novog Sada“, objasnio je Novaković i dodao da su pravno moguća samo dva rešenja.

„Prvo je da primereno Zakonu o lokalnoj samoupravi, u narednih mesec dana gradski parlament bira novog gradonačelnika, a drugo rešenje je da u slučaju neizbora novog gradonačelnika, predsednik skupštine Republike Srbije Vladimir Orlić, raspiše vanredne lokalne izbore za skupštinu grada Novog Sada“, protumačio je Novaković.

Založio se za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora kao „jedino trajno i održivo rešenje“ jer sve ostalo vodi u „novu političku agoniju, sa nesagledivim posledicama“

Komentari

Vaš komentar