Novaković: Osuđeni novosadski kriminalac uživa zaštitu SNS i Miloša Vučevića

Vesti 18. nov 202213:483 komentara
Boske Narodna stranka fotke
Izvor: Narodna stranka

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je da "osuđeni novosadski kriminalac" Marko Bosanac Boske uživa zaštitu Srpske napredne stranke i ministra odbrane Miloša Vučevića.

Novaković je, na konferenciji za novinare ispred novosadske policije, rekao da policija i tužilaštvo zbog toga „namerno aljkavo postupaju i opstruišu proces“ po krivičnoj prijavi podnetoj protiv Bosanca zbog prebijanja demonstranta na protestu 4. decembra 2021. godine, saopštila je Narodna stranka.

Pročitajte još

„Postoje fotografije na kojima se jasno vidi da Bosanac udara demonstranta. Svi u Novom Sadu znaju da je na fotografiji Bosanac – svi osim policije i tužilaštva. Pozivam ih da ne opstruiraju istragu, nego da nesumnjivo utvrde šta se dogodilo, a mi se nećemo smiriti dok se ovaj slučaj ne reši“, rekao je Novaković.

On je podsetio da su Narodna stranka i druge opozicione partije podnele 10. decembra krivičnu prijavu protiv Marka Bosanca Bosketa zbog nasilničkog ponašanja na protestu protiv Rio Tinta i Zakona o eksproprijaciji i dodao da do danas nema informacija šta se u vezi sa tom prijavom dogodilo u tužilaštvu i policiji.

„Krajem oktobra, dakle deset meseci od podnošenja prijave, stigao nam je dopis policije u kojem nas pita da li imamo snimke kojima bismo mogli da potkrepimo tvrdnje da se dogodilo nasilničko ponašanje. To jasno govori da policija u ovom slučaju postupa aljkavo, neažurno i da namerno opstruiše postupak“, rekao je Novaković.

Novaković je pokazao fotografije na kojima se, kako je istakao, vidi Bosanac kako udara demonstranta i kako prethodno dolazi na protest i dodao da je Bosanac osuđeni kriminalac, jer je ranije osuđivan zbog nasilničkog ponašanja.

„Postoji pregršt fotografija i snimak na Jutjubu, a policija nas deset meseci kasnije pita da li imamo snimke. Svi mediji su preneli da se dogodio incident i da je Bosanac udario jednog demonstranta“, rekao je Novaković.

Boske Narodna stranka fotke
Narodna stranka

Novaković je dodao da su podnosioci krivične prijave policiji prosledili fotografiju i snimak, koji postoje na informativnim portalima i društvenim mrežama, a da je policija mogla da ih koristi čim je podneta krivična prijava, a ne da posle deset meseci traži da joj se dostave fotografije koje su dostupne svakome ko ima pristup internetu.

„Zašto i pored jasnih dokaza istraga tapka u mestu? Zato što Bosanca štiti ministar odbrane i bivši gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević“, rekao je Novaković i pokazao fotografiju na kojoj se vide Bosanac, Vučević i ministarka kulture Maja Gojković, snimljenu kada je Bosanac bio kum slave SNS.

„Dakle, osuđivani novosadski kriminalac, osoba koja je zbog nasilničkog ponašanja osuđena na šest meseci zatvora, bliski Vučevićev prijatelj i kum slave SNS, ima zaštitu te stranke“, rekao je Novaković i naveo da bi „svi kriminalci u Novom Sadu prepoznali da se na fotografijama nalazi Bosanac, a da je jedini koji to ne zna načelnik novosadske policije Goran Radonjić“.

„Skrećem pažnju Radonjiću da je krenuo utabanim stazama svojih prethodnika na toj funkciji Milorada Šušnjića i Slobodana Malešića, koji su zbog krivičnih radnji završili u pritvoru. Podsećam da postoji krivično delo pomaganja izvršiocu posle učinjenog krivičnog dela“, rekao je Novaković.

Komentari

Vaš komentar