Nove Šapićeve javne pridike Vesiću: Obećanja, besmisleni projekti, tableti…

Vesti 23. jul 202219:1933 komentara

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ponovo je javno kritikovao bivšeg zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, ovaj put zbog Vesićevih obećanja tokom kampanje u prigradskim opštinama, poput izgradnje kanalizacije i puteva. Na listi Šapićevih pridika su i, kako on kaže, "besmisleni projekti" kao što su deljenje tableta đacima i najava uvođenja rečnog javnog prevoza u Beogradu.

Aleksandar Šapić ne propušta priliku da govori o propustima bivše gradske vlasti. A upravo su njegove stranačke kolege do juče vodile Beograd. Novi gradonačenik kaže da sada građanima mora da objašnjava Vesićeva nerealna obećanja.

„Pa jeste obećavao građanima „kule i gradove“ mi sada moramo da im objasnimo da to što im je obećavao prosto nije bilo realno“, kaže Šapić.

Ni Aleksandar Šapić kao prvi čovek Novog Beograda nije ispunio sva svoja obećanja. Poput Savskog nasipa, za koji je govorio da je bruka i sramota. Sada kada ima šansu da se popravi, Šapić zapaža druge probleme za koje prstom upire u stranačke kolege.

Pročitajte još

„Bilo je tu i nekih projekata, koji su moram da kažem, potpuno besmisleni. Na primer rečni javni prevoz 400 miliona evra“, kaže Šapić.

„Zamislite kako će da izgleda rečni javni prevoz u Beogradu. Evo upravo ovako“, govorio je tada Vesić.

„Mislim rečni javni prevoz koji ne postoji nigde u svetu, mi sad ovde da radimo pilot projekat rečnog javnog prevoza bez studije izvodljivosti, zato što se nekom učinilo da je lepo da se vozi rekom“, kaže Šapić.

„Za tri godine, vozićemo se rečnim javnim prevozom, koji je ekološki prihvatljiv, koji je brz, koji je efikasan“, rekao je tada Vesić.

I tu nije kraj. Nastavio je Šapić da pominje, kako kaže, Vesićeve „besmislene“ projekte.

„Tableti koji su deljeni po školama, mislim, kako da vam kažem, ja sam prošao 650 učionica na Novom Beogradu i nisam zatekao ni u jednoj učionici da deca uče na tabletima. Da neko baci 15 miliona evra na tablete, koje niko od dece ne koristi u školama, a ne možete ni kući da ih koristite, to je…“, kaže Šapić.

„To je odluka Grada Beograda i hvala Bogu imamo sredstava da kupimo tablete i da kupimo digitalne udžbenike za sve osnovce“, rekao je Goran Vesić tokom nabavke.

Na pozive i poruke da prokomentariše kritike gradonačelnika i svog stranačkog kolege Šapića, doskorašnji zamenik gradonačelnika Vesić nije odgovorio.

Politikolog Boban Stojanović u svemu vidi nastavak političke borbe Vesića i Šapića unutar SNS.

„Goran Vesić radi sebi kampanju za mesto u Vladi Republike Srbije kao nekakav naredni korak, a Aleksandar Šapić, svestan da će možda njegov mandat trajati i mnogo kraće od četiri godine, sada pokušava da zauzme neke pozicije u vlasti. Iskreno, mislim da potezi Aleksandra Šapića u kojima kritikuje bivšu beogradsku vlast mu neće doneti ništa dobro u toj unutarstranačkoj borbi“, kaže Stojanović.

Ne veruje Boban Stojanović da će Šapićeve kritike omesti Vesića na putu ka novoj funkciji, najmanje ministarskoj u narednoj Vladi. Možda je Vesić spreman za novu fotelju, ali poslednju reč ipak ima prvi čovek države i i dalje prva glava SNS.

Komentari

Vaš komentar