Novi dan: Da li je sekularizam u Srbiji po ko zna koji put na ispitu?

Vesti 29. jan 202318:55 1 komentar
Novi dan
N1

Desničari organizuju litije protiv predloženog plana za Kosovo. Predsednik se sprema za skupštinsku sednicu i razgovor sa poslanicima. Srpska pravoslavna crkva bez komentara na predlog. Hoće li njen stav biti važniji od skupštinskog? Sme li država išta da preduzme u vezi sa Kosovom bez crkvenog blagoslova? Da li je sekularizam u Srbiji po ko zna koji put na ispitu? O tome u temi jutra govore Biljana Đorđević iz koalicije Moramo, Zoran Vuletić iz Građanskog demokratskog foruma i istoričar Vladimir Veljković.

Naslovne strane i centralne teme iz dnevne štampe komentariše član Predsedništva SSP Branko Miljuš.

Pre nekoliko dana javnost je bila uznemirena snimcima i fotografijama azila za pse u Boru. Na koji način funkcionišu azili, ko ih kontroliše i kako bi trebalo da izgleda odgovorno vlasništvo, i da li ipak sve zavisi od volontera i građana?

Oboleli od dijabetesa teško dolaze do leka ozempikom jer ga neki lekari prepisuju i onima koji bi hteli da smršaju. Da li je bezbedno koristiti lek protiv dijabetesa za gubljenje suvišnih kilograma, pitamo magistrku farmacije Sonju Stoiljković.

Od deportovanog do dominatnog. Osvajanjem desete titule na Australijan openu Novak Đoković nastavlja da ispisuje istoriju belog sporta. Da li je Novak zaista najbolji igrač koji je držao teniski reket? Da li je pitanje najboljeg igrača svih vremena zauvek rešeno? O Novakovom trijumfu u Melburnu za Novi dan govori višestruki osvajač grend slem titula i nekadašnji Đokovićev saigrač iz reprezentacije Nenad Zimonjić.

Bilo je to mesto gde su se mladi sklanjali od surove svakodnevnice devedesetih godina prošlog veka. Kultni klub Soul food osnovan je pre tačno 30 godina. O počecima klupske scene u Beogradu i kako se obeležava jubilej kluba, pitamo svedoke tog vremena Đorđija Stajčića i Damira Miladina.

Mapo Keys bend 11. februara nastupiće u Bitef Art Cafe-u. Na koncertu će predstaviti i nekoliko novih pesama na srpskom jeziku. U goste nam stiže jedan od članova benda Filip Bulatović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare